Прощай, Yahoo — привіт, Altaba: кінець епохи Марісси Мейєр

Поки Yahoo готує основну частину свого бізнесу до поглинання компанією Verizon, деякі з підрозділів компанії будуть вілокремлені і утворять нову структуру під назвою Altaba Inc. І це ще не всі новини.

Прощай, Yahoo — привіт, Altaba: кінець епохи Марісси Мейєр

Yahoo володіє часткою у 15% в Alibaba та 35,5% — у Yahoo Japan, і саме ці активи будуть об’єднані у нову інвестиційну компанію, котра дістане назву Altaba Inc., а решта бізнесу Yahoo пройдуть через процедуру інтеграції із Verizon.

В складі нової компанії залишаться на своїх посадах лише 5 членів ради директорів: Тор Брегем (Tor Braham), Ерік Брендт (Eric Brandt), Кетрін Фрідман (Catherine Friedman), Томас Макінерні (Thomas McInerney) та Джеффрі Сміт (Jeffrey Smith). Решта топ-менеджерів включно із CEO Маріссою Мейєр покинуть новостворену компанію. Мейєр можливо займеться інтеграційними процесами в рамках угоди із Verizon, але її офіційна нова посада поки що не названа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Такі новини — про зміну керуючого складу, бізнес-структури та назви компанії — стали відомі після того, як Yahoo подала заявку до Комісії по цінним паперам та активам. Розкриття таких даних також свідчить, що угода про викуп з боку Verizon просувається попри відомості щодо витоку даних та проблем із безпекою інтернет-користувачів, які 2016 року торкнулися понад 1 млрд осіб, що користуються сервісами Yahoo. Повідомляється також, що Verizon розглядає в рамках перемовин варіант із вимогою знижки в угоді на $4,8 млрд саме через виявлені витоки даних; і що нову ціну може бути оголошено ще до закриття угоди (або й може дійти до скасування угоди загалом). Тому становище інтернет-гіганта є доволі хитким.

Поки що журналісти та менеджери вивчають вже оприлюднені звіти, запити до Комісій з цінних паперів та питань безпеки, а також будують власні прогнози щодо того, чи відбудеться взагалі угода між Altaba та Verizon; більше стане зрозумілим, коли нарешті буде оприлюднено звіт про доходи — чекати залишилося недовго: все стане відомо вже до кінця січня 2017-го.

Джерело: TechCrunch | Відео: IGN

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Всередині імперії OnlyFans: секс, вплив і нова американська мрія