Найцікавіші продукти та гаджети з виставки СES 2021. Частина 2

Виставка технологій CES 2021 підійшла до свого завершення. У цьому році вона пройшла у віртуальному режимі, але гірше не стала: безліч анонсів, цікавих продуктів і свіжих ідей. У першій частині ми розповіли про новинки, які нас очікують в найближчому майбутньому, продовження в цій статті.

«Розумні» двері для домашніх тварин MyQ Pet Portal за $2999

Виробник продуктів для «розумних» гаражів MyQ представив на CES 2021 двері для домашніх тварин, які дозволять «автоматизувати повсякденні справи».

На тварину надівається спеціальний нашийник з Bluetooth, який «відкриває» двері, коли вихованець підходить до неї практично впритул.

Система закриття і блокування спрацьовує після того, як вихованець проходить, і не дає зайти іншим тваринам. Усередині двері датчики безпеки, які стежать, щоб тварина не застрягла.

Господар може управляти дверима віддалено, включати відео- і аудіо зв’язок в реальному часі через додаток MyQ Pet Portal. Вартість двері – від $2999, для її встановлення потрібно повністю міняти дверний проріз.

MagSafe-аксесуари PopSocket

Виробник показав лінійку аксесуарів, сумісних з MagSafe на iPhone 12:

  • PopSafe Grip — тримач кріпиться не на сам телефон, а на велику магнітну підставу. Їх легко зняти, щоб приєднати бездротову зарядку. У ручки будуть змінні панелі для швидкої зміни стилю.

PopSafe Grip

  • PopMount for MagSafe — тримачі для смартфона, призначені для дому та машини.
  • PopWallet + for MagSafe — комбінація гаманця і тримача телефону. Власник смартфона може носити до трьох карт.

PopWallet + for MagSafe

  • PopGrip Slide — тримачі для смартфона, які також дозволяють ставити пристрій горизонтально. Тримач можна зрушити вниз, щоб встановити магнітну зарядку.

PopGrip Slide

AMD: мобільні 7-нанометрові процесори Ryzen 5000

Компанія анонсувала лінійку мобільних восьми ядерних процесорів Ryzen 5000, яка ділиться на два класи.

Сімейство процесорів H призначене для ігрових ноутбуків

Основна модель лінійки — Ryzen 9 5980HS з частотою від 3 ГГц до 4,8 ГГц. Компанія стверджує, що це «найшвидший мобільний процесор», який перевершує конкурентний Intel Core i9-10980HK і новий Core i7-1185G7.

Модифікації серії HX призначені для «серйозних ігор», у них вище потужність і тепловиділення (TDP не 35 Вт, а 45 Вт і вище). Їх встановлять «в кращі ігрові ноутбуки 2021 року».

Сімейство процесорів U призначений для ультрабуків

Флагманський Ryzen 7 5800U «найпродуктивніший серед процесорів для ультрабуків», заявляє AMD. Цей чіп перевершує Intel Core i7-1165G7 в 1,23 раза в PCMark 10 і сабтесті офісних додатків, включаючи Excel і Edge.

Ноутбуки на Ryzen 7 5800 зможуть працювати до 17,5 годин в «звичайному режимі» і 21 годину в режимі перегляду відео, обіцяє компанія.

Перші ноутбуки на базі Ryzen 5000 з’являться в продажу в лютому.

Таблиця з характеристиками всіх мобільних процесорів Ryzen 5000

 

Nvidia: «доступна» відеокарта GeForce RTX 3060 за $329 і лінійка RTX 30 для ігрових ноутбуків

На презентації компанія представила відеокарту Geforce RTX 3060 з 12 ГБ пам’яті GDDR6. Nvidia заявляє, що вона вдвічі потужніша і в десять разів швидше працює з трасуванням променів (RT), ніж GTX 1060.

Вона працює при 60 кадрах в секунду з рейтрейсингом і технологією суперсемплінгу DLSS, наприклад, в Cyberpunk 2077 або Watch Dogs: Legion.

Також Nvidia представила мобільні відеокарти GeForce RTX 3060, RTX 3070 і RTX 3080, які підтримують DLSS, апаратне трасування променів та інші технології настільних карт RTX 30:

  • Відеокарта RTX 3060 призначена для ігор в 90 кадрах в секунду з роздільною здатністю 1080p на настройках «ультра».
  • RTX 3070 — 90 кадрах в секунду з роздільною здатністю 1440p на тих же налаштуваннях.
  • RTX 3080 — понад 100 кадрів в секунду з роздільною здатністю 1080p на тих же налаштуваннях.

Перші ноутбуки на базі GeForce RTX 30 з’являться після 26 січня 2021 року. Спочатку в продаж надійдуть ноутбуки з RTX 3080 і RTX 3070, потім з RTX 3060.

Всього вийде понад 70 ноутбуків з відеокартами GeForce RTX 30, серед анонсованих партнерів — Acer, Alienware, Asus, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo і MSI.

«Розумні» окуляри з MicroLED-дисплеєм

Виробник Vuzix представив «розумні» окуляри, в оправу яких вбудований компактний MicroLED-проєктор розміром з ластик. Він проєктє монохромне або кольорове зображення зі смартфона на лінзи.

У окулярів буде кілька версій: з LTE для автономної роботи без смартфона, з підтримкою камери, просторового звуку і хвилеводами для роботи зображень на медичних лінзах.

Усередині окулярів встановлений процесор Qualcomm. Який саме, творці не розкривають, але зізнаються, що це не високопродуктивний XR2, встановлений в Oculus Quest 2.

Samsung створила OLED-дисплей з підекранною камерою для ноутбуків

Компанія представила технологію Blade Bezel — вона дозволяє розмістити камеру під OLED-екраном і буде задіяна в майбутніх пристроях Samsung.

Співвідношення екрану до корпусу в OLED-ноутбука Samsung — до 93%, тоді як у звичайних ноутбуків воно становить близько 85%, а сама панель легше і тонше.

Аеротаксі General Motors Cadillac eVTOL

Компанія показала концепт електролітака з вертикальним зльотом і посадкою. Згідно з анонсом, він розганяється до 90 км/год, потужність батареї – 90 кВт⋅ч.

Інших подробиць про одномісний дрон компанія не розкрила, лише показала демонстраційне відео.

«Розумна» захисна маска від Razer

C підсилювачем голосу, фільтром бактерій і RGB-підсвічуванням.

Виробник називає Project Hazel «найрозумнішою маскою у світі», в яку додав кілька унікальних функцій:

  • Клас маски – N95 (фільтрація 95% зважених часток).
  • Корпус маски буде прозорим, щоб співрозмовники бачили міміку при розмові, матеріали стійкі до подряпин.
  • Усередині маски вбудований мікрофон, який підсилює голос власника.
  • Конструкція маски не утворює конденсат: всередині є система активного охолодження, а вушні петлі регулюються та обладнані герметичними ущільненнями.
  • При недостатньому освітленні автоматично включається RGB-підсвічування, властива пристроям Razer, і підсвічує рот власника.
  • Разом з маскою йдуть змінні фільтри та пристрій для швидкої бездротової зарядки, який одночасно з зарядкою дезінфікує маску ультрафіолетом.

ТВ-пульт Samsung на сонячних батареях

З моделями телевізорів Samsung Neo QLED 2021 року в комплекті буде пульт з сонячною батареєю на задній панелі. Він дозволить заряджати пристрій, використовуючи як зовнішнє, так і внутрішнє освітлення.

Також в пульті є і звичайний порт USB-C

За словами Samsung, вбудованої батареї вистачає на рік роботи, перш ніж він розрядиться. Компанія вважає: перехід на акумулятори заощадить 20 млн AAA-батарей, що еквівалентно 200 тоннам сміття.

Колонка для душу Ampere Shower Power

Bluetooth-динамік встановлюється над лійкою душа і використовує потік води для роботи. Вода обертає внутрішню крильчатку, яка підключена до міні генератора, що утримує заряд колонки.

100% заряду батареї вистачить на 20 годин відтворення. На колонці є фізичні кнопки відтворення, паузи та пропуску треків, але в комплекті йде і водонепроникний пульт.

Вартість пристрою — $100, старт продажів в травні 2021 року.

Домашня машина для перероблення сміття Lasso

Британський стартап представив концепт «розумного» пристрою для сортування очищення і перероблення домашнього сміття. Він схожий на звичайний кухонний прилад на кшталт холодильника або посудомийної машини з вертикальною подачею.

Користувач закладає в машину предмети, а та за допомогою штучного інтелекту, датчиків і камер вирішує, чи годяться вони для перероблення.

Якщо так, машина обробить сміття паром, щоб видалити залишки їжі, жиру, бруду та етикеток, а потім подрібнить та помістить в спеціальний відсік в нижній частині корпусу. Якщо предмет непридатний для перероблення, Lasso «виплюне» його назад.

Компанія розраховує випустити пристрій у 2023 році, його попередня вартість — $3000.

Нові двуекранні ноутбуки Asus ZenBook

На CES 2021 Asus представила двоє нових ноутбуків лінійки ZenBook Duo з двома сенсорними екранами.

Другий вбудований у верхню частину клавіатури, на нього можна виводити другорядні вікна, наприклад Discord, Twitter або інтерфейси робочих додатків на зразок сервісів Adobe.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 (UX582) отримав 15,6-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 3840×2160 і 100% охопленням кольорової палітри DCI-P3. Він займає 93% площі верхньої частини ноутбука.

У новій версії ноутбука додатковий сенсорний екран ScreenPad Plus з роздільною здатністю 3840×1100 злегка підводиться, так краще видно дані. Також додалася функція Window Flick, яка допомагає «перегортати» вікна між дисплеями.

ZenBook Pro Duo 15 буде поставлятися з процесорами Intel 10-го покоління аж до Core i9-10980HK, будуть моделі з графікою Nvidia Geforce MX450, до 32 ГБ оперативної пам’яті та NVMe-накопичувач до 1 ТБ. Вага ноутбука — 2,4 кг.

Zenbook Pro Duo 14 (UX482) — 14-дюймова модель з основним сенсорним IPS-екраном FullHD і додатковим сенсорним IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 1920×515.

Він працює на базі Intel 11-го покоління (Core i7 і Core i5), доступна версія з графікою MX450, до 16 ГБ оперативної пам’яті та до 1 ТБ NVMe-накопичувача. Вага пристрою — 1,6 кг.

Zenbook Pro Duo 14 надійде в продаж 22 січня, вартість базової версії – $999. Zenbook Pro Duo 15 вийде у квітні 2021 року.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

#  #  #  #  #  #  #

Читайте также:

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Як виглядає офіс Nvidia – футуристичний робочий простір в оточенні природи