11 подкастів, з яких варто почати останній місяць зими

Сьогодні ми пропонуємо вам чергову добірку подкастів для оновлення списку прослуховування. Легкі й невимушені епізоди, справжні історії з життя, гумористичне обговорення новин і навіть еротичні оповідання в аудіоверсії — все це допоможе підняти настрій та покращити знання англійської мови.

Stranglers

Подкаст, що може стати вашою наступною улюбленою розповіддю про справжні злочини. В фокусі — журналістське розслідування серії вбивств жінок, які сталися у Бостоні в 1962-1964 рр. Слухати випуски непросто, адже їх сценаристи не редагують зміст: ви почуєте і детальний опис поранень, і стан тіла жертви і психологічний вплив злочинів на життя містян. Зате отримаєте хорошу можливість пізнати зсередини процес полювання на злочинця в часи, коли не існувало вуличного спостереження, величезної бази даних та перевірки ДНК. Якщо ви впевнені у своїй нервовій системі, то цей щотижневий подкаст захопить вас як хороша книга.

Found

Подкаст від американського автора та видавця Деві Ротбарта (Davy Rothbart), який полюбляє збирати різноманітні загублені чи забуті листи, записки, листівки та послання від різних людей і розвідувати історії, пов’язані із цими предметами. Невибаглива тематика знайшла свою вдячну аудиторію: Ротбарт випускає журнал Found, присвячений його знахідкам — а тепер і говорить про них із гостями свого подкасту.

The Hilarious World of Depression

Цей проект, попри назву, не спричиняє депресію у слухача. Навпаки — учасники кожного випуску діляться своїм власним досвідом боротьби з ментальним розладом. А оскільки більшість гостей цього шоу працюють комедіантами, то епізоди запросто піднімають настрій слухачам. Навіть якщо ви не перебуваєте в депресії і не маєте досвіду боротьби із нею, подкаст варто слухати.

The Adam Buxton Podcast

Ще один подкаст, який допоможе частіше посміхатись — авторський проект британського коміка Адама Бакстона (Adam Buxton). Письменник і актор, Адам не дуже вправний у підготовці інтерв’ю, що не заважає йому в кожному епізоді намагатися провести правильну бесіду із гостем. Особлива деталь: на початку та в кінці епізодів звучить доріжка, яку Бакстон записує під час прогулянки зі своїм собакою.

Shut Up & Sit Down

Мабуть, один з найнезвичніших подкастів, про які нам доводилося розповідати — SU&SD, оскільки він присвячений настільним іграм. Здавалось би, випуски можуть допомогти подолати безсоння, однак трійця ведучих повністю змінить ваше уявлення про обраний предмет розмови. Вони розповідають про різні види ігор, їх механізм та стратегію, а деякі приклади розписують настільки захоплююче, що вам напевне захочеться придбати й собі таку гру. Ведучі також знаються на відеоіграх і часто обговорюють у подкастах зв’язок між цими двома видами дозвілля. Але головною темою обговорення все-таки залишаються не окремі приклади, а тактика й соціальні аспекти настільних ігор.

Final Games

Подкаст присвячено комп’ютерним іграм, однак побудовані доволі незвично: ведучий Ліам Едвардс (Liam Edwards) розпитує ветеранів ігрової індустрії про 8 ігор, які відіграли важливу роль в їхньому житті, з якими неможливо розпрощатись. Протягом епізоду гості діляться своїм ставленням до окремих релізів, пояснюють, чим такі неперевершені Doom чи World of Warcraft тощо.

БІЛЬШЕ ПРО МОЖЛИВОСТІ ПОДКАСТІВ:

My Dad Wrote a Porno

Уявіть, що ваш батько вирішив спробувати себе в якості письменника еротичних оповідань, і продемонстрував абсолютну відсутність таланту в цій галузі. Що робити із таким невдалим літературним спадком? Джеймс Мортон (James Morton), наприклад, вирішив перетворити еротичні оповідання батька в подкаст: він послідовно зачитує твори, розділ за розділом, а щоби процес проходив веселіше, запрошує в ефір двох друзів. Здавалось би, нічого геніального, але подкаст вже продовжено на другий сезон — і він збирає свою сталу аудиторію.

Song Exploder

Подкаст для справжніх музичних гіків, бо в кожному епізоді ведучі розпитують авторів пісень та виконавців про всі деталі створення тієї чи іншої пісні. Можливо, вам буде нецікаво слухати всі епізоди підряд, але з усієї бібліотеки можна обрати випуски за участі улюблених виконавців.

Analog(ue)

На перший погляд, це звичайні випуски, у яких двоє чоловіків говорять про різні речі. Один з них — професійний подкастер, а інший займається розробкою програмного забезпечення, тому розмова завжди стосується технологічних новинок, обговорення нових гаджетів чи програм. Найбільше уваги ведучі приділяють побутовому використанню технологій в звичайному житті. Оскільки команда походить з США та Великобританії, слухачі мають змогу порівняти користувацький досвід по різні сторони Атлантики. А додатковий плюс — навчитись розрізняти вимову американців та британців.

Sodajerker

Ще один канал, пов’язаний із музичними творами, який ведуть автори пісень Саймон Барбер (Simon Barber) та Брайан О’Коннор (Brian O’Connor). У вільний час, коли не займаються написанням композицій для фільмів та поп-виконавців, вони говорять про музику, відомих авторів з минулого та сьогодення, діляться історіями про особливості написання пісень.

Guardian Football Weekly

Подкаст відомого британського журналіста і телеведучого Джеймса Річардсона (James Richardson) не має нічого спільного зі спортивними трансляціями на радіо. В епізодах не чути галасу та криків, ведучий спілкується з експертами і обговорює гру, розповідає цікаві факти, статистику про гру мільйонів. Коли у футбольному сезоні настає перерва, Річардсон розповідає про пов’язані спортивні теми з характерним для нього глибоким аналізом фактів.

Якщо ви або ваші знайомі маєте власний подкаст, який буде цікавим та корисним нашим читачам, або ж ви маєте улюблений аудіопроект, який ще не потрапляв у наші матеріали — прокоментуйте на нашій Facebook-сторінці або пишіть на prognimak@blog.imena.ua

Джерело: Stuff

Читайте также:

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени

Чому при виборі гаджетів важливо звертати увагу на версію Bluetooth?