12 функцій Dropbox про які ви скоріше за все не знали

Dropbox був запущений у 2008 році, і відтоді він ljlfd безліч корисних функцій. Як правило, багато хто використовує сервіс у фоновому режимі, тому деякі інструменти могли залишитися непоміченими. Розповідаємо про 12 найцікавіших функцій, які можуть спростити роботу з хмарним сховищем.

1. Відновлюйте попередні версії файлів

Dropbox дозволяє відновлювати попередні версії окремих файлів, а за допомогою функції Dropbox Rewind, яка доступна тільки для підписників, користувач може відновити відразу декілька файлів, тек або навіть всього Dropbox. Це дуже зручно в тих випадках, коли багато документів були пошкоджені.

Для цього необхідно увійти в систему, вибрати «Всі файли», після цього потрібно натиснути три точки вгорі (для відновлення всього Dropbox) або три точки поруч з будь-якою текою. Далі виберіть «Журнал версій» і відновіть потрібний файл.

2. Конвертуйте файли

Нещодавно Dropbox додав кілька корисних інструментів для конвертації файлів. Вони доступні в веб-версії сервісу.

Натисніть три точки поруч з будь-яким файлом і виберіть пункт «Зберегти як …». Далі вам будуть доступні варіанти форматів, в яких можна зберегти файл. Dropbox дозволяє конвертувати безліч популярних типів файлів (включаючи документи Word, RTF і файли GIF) в файли PDF, JPEG або PNG, в залежності від типу файлу, з яким доведеться працювати. Вихідний файл не змінюється і залишається доступний в колишньому форматі.

3. Використовуйте Dropbox з Microsoft Office

Користувачі пристроїв на Windows можуть працювати з Dropbox у зв’язці з Microsoft Office. Для цього необхідно відкрити клієнт Dropbox з панелі повідомлень, натиснути на зображення свого профілю, потім «Налаштування» і в розділі «Загальні» встановити прапорець «Показувати Dropbox як теку для збереження в Microsoft Office». Ця функція дозволяє швидко переносити файли Word, Excel і PowerPoint прямо в теки хмарного сховища.

4. Завантажуйте настільний додаток

У Windows і macOS користувачі можуть управляти файлами за допомогою вебсервісу або прямо в менеджері файлів на комп’ютері (Провідник або Finder). Але існує і третій варіант — настільний додаток Dropbox. Це гарне рішення для тих, хто більшу частину робочого часу проводить в Dropbox.

5. Встановлюйте пароль для конфіденційних файлів

Dropbox дозволяє створювати спеціальну теку-сейф, яка захищена додатковим PIN-кодом. Сторонні плагіни також не мають до неї доступу. Для цього необхідно увійти в обліковий запис у вебверсії Dropbox, далі натиснути на зображення профілю (вгорі праворуч), потім «Налаштування» і в розділі «Загальні» поруч з пунктом «Сейф» вибрати «Встановити».

6. Ведіть кореневу теку Dropbox

Необов’язково задовольнятися стандартним розміщенням теки Dropbox на комп’ютері — її можна перемістити практично в будь-яке місце на локальному жорсткому диску. Відкрийте клієнт Dropbox з панелі повідомлень в Windows або з рядка меню в macOS, клацніть на зображення свого профілю, потім перейдіть в «Налаштування», далі на вкладку «Синхронізація». Там можна вибрати місце переміщення теки Dropbox.

7. Діліться Dropbox з сім’єю

Як і більшість сучасних цифрових сервісів, Dropbox можна використовувати всією сім’єю. Сімейний пакет передбачає 2 ТБ хмарного сховища, які можна розділити між шістьма різними людьми, і загальну теку, до якої у всіх членів є доступ. Інші функції, включаючи управління паролями та Dropbox Paper, також доступні для всіх членів тарифу. Вартість сімейної підписки — $20 в місяць.

8. Створіть портфоліо

Dropbox Professional — це тарифний план за $20 в місяць, який крім всіх стандартних функцій включає 3 ТБ дискового простору і кілька додаткових інструментів. Наприклад, можливість додавання логотипів до файлів і перегляд трафіку всіх документів (чи були вони переглянуті). Дана підписка підійде тим, хто хоче скласти портфоліо і зробити його доступним для інших.

9. Завантажуйте фото і відео з обраних альбомів

Нещодавно в Dropbox була додана ще одна нова функція — можливість автоматично завантажувати фото і відео з конкретного альбому на смартфоні. У додатку Dropbox для iOS натисніть «Обліковий запис», «Завантаження з камери» і «Завантажити з …», щоб вибрати необхідні альбоми. Зараз ця функція ще недоступна в додатку Dropbox для Android, але незабаром вона повинна з’явитися.

10. Відправляйте файли кому завгодно

Dropbox містить в собі власну надійну систему обміну файлами та теками. Але існує й окремий інструмент Dropbox Transfer. Він відрізняється деякими додатковими функціями, наприклад дозволяє переглядати статистику файлів. При цьому одержувачу необов’язково заводити обліковий запис Dropbox, щоб отримати файл.

Щоб скористатися Dropbox Transfer, увійдіть в вебсервіс Dropbox, клацніть значок сітки в лівому верхньому кутку і виберіть Dropbox Transfer. Максимальний розмір файлу залежить від вашого тарифного плану.

11. Більш зручний веб

Веб-інтерфейс Dropbox також був недавно оновлений. Тепер він більше схожий на провідник у Windows або Finder в macOS. Зліва розташовується область з усіма файлами та теками. Якщо натиснути на них, можна побачити інформаційну панель праворуч. Щоб налаштувати вид зображення файлів, необхідно натиснути на значок в правому верхньому куті над списком файлів.

12. Керуйте паролями

Крім усього іншого, Dropbox тепер може виконувати функцію менеджера паролів. Однак стандартний тариф має деякі обмеження: 50 облікових записів і 3 пристрої. Dropbox Passwords працює, так само як і інші подібні сервіси, тобто там можна зберігати інформацію про платіжні картки та всі облікові дані. Для зручної синхронізації паролів можна використовувати розширення для браузерів або спеціальні додатки для смартфонів.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Gizmodo

Читайте также:

Gartner представила 10 трендів у сфері технологій у 2024 році

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

Мобільний метавсесвіт Bondee: як він підкорив Азію і чому викликає побоювання

ТОП застосунків, які активно розряджають ваш смартфон