12 способів використання старого смартфона

Кожен з нас носить в кишені маленький суперкомп’ютер. На ньому можна робити майже все що завгодно: перевіряти погоду, сидіти в інтернеті, запускати ігри, читати медіа, фотографувати та аналізувати дані.

Багато хто з нас використовують одну і ту ж модель по кілька років, але завжди є спокуса розоритися на новинку. Старий телефон можна продати по трейд-ін і трохи заощадити, проте, швидше за все, він буде лежати вдома і збирати пил. Знайдіть йому нове застосування — відслуживший своє гаджет може виконати одну з 12 ролей, які ми перелічимо нижче.

Камера спостереження

Телефон, який більше не використовується, можна перетворити в домашню камеру стеження. Завантажте на старий і новий пристрій спеціальний додаток, наприклад, Alfred, а потім встановіть старий телефон в потрібному місці. Як кріплення візьміть щось таке ж просте, як присоска для автомобіля. Головне — переконатися, що у пристрої є доступ до живлення. Тепер новий смартфон можна використовувати для входу в систему і перегляду трансляції, яку веде старий.

Дитяча камера

Перетворіть старий смартфон в камеру для дітей. Pixl Toys продає Pixlplay Camera, гаджет, що зовні нагадує класичну камеру, в яку можна вставити смартфон. За допомогою спеціального додатка дитина зможе фотографувати та редагувати знімки прямо на пристрої. Для роботи їй не потрібно підключення до інтернету. Потім зображення можна передати через Wi-Fi або дротове з’єднання.

За словами Pixl, пристрій підходить для більшості смартфонів стандартного розміру, включаючи iPhone 4/5/6/7/8/X і багатьох моделей на Android розміром з Galaxy S8. Але Pixlplay Camera не працюватиме з iPhone Plus або XL. Звичайно, можна і просто віддати дитині старий телефон, але спочатку вам може знадобитися новий чохол і захисна плівка для екрана.

Ігрова система

Існує маса мобільних ігор для iPhone та Android, і багато хто з них не вимагають підключення до інтернету. Якщо у вас є зайвий смартфон, чому б не перетворити його в окрему ігрову систему? Використовуйте її у вільні хвилини. Або дочекайтеся, коли діти закінчать фотографувати.

Пристрій для відеочату

Якщо ви багато спілкуєтеся через Skype, FaceTime або будь-яку іншу платформу для відеодзвінків, старий смартфон можна використовувати спеціально для цієї мети. Переконайтеся, що у вас гарна швидкість Wi-Fi. Дітям більше не доведеться позичати у вас телефон, щоб подзвонити бабусі або друзям. А поки вони базікають по старому смартфону, новий буде доступний для термінових дзвінків і повідомлень.

Бездротова вебкамера

Якщо у вас немає камери для комп’ютера, а ноутбук несправний, можна використовувати старий смартфон. Такі безкоштовні програми, як DroidCam і EpocCam, дозволяють перетворити телефон у вебкамеру.

Будильник

Такі розумні пристрої, як Echo Show 5 і Lenovo Smart Clock, допоможуть прокидатися вчасно, але не всі хочуть мати мікрофон в спальні. Замість цього перетворіть старий смартфон в будильник, який не буде шпигувати за вами. Просто звантажте додаток для будильника через Wi-Fi, помістіть телефон на підставку, і проблема вирішена. Якщо вранці ви часто відкладаєте будильник, телефон будете легко зняти з підставки й тримати поруч.

Пульт для телевізора

У більшості пристроїв для стрімінгових сервісів є власний пульт управління. Але, як правило, вони маленькі та часто губляться. Однак замість того, щоб купувати новий пульт, можна використовувати телефон. У кожного стрімінгового сервісу є власний додаток, завантажте його на старий пристрій, прив’яжіть свій обліковий запис і використовуйте телефон як пульт.

Читання електронних книг

Якщо ви любите книги та комікси, але не хочете купувати рідер, використовуйте телефон. Завантажте на смартфон Amazon Kindle і синхронізуйте покупки, читання і навіть безкоштовні електронні книги. В iOS доведеться спочатку придбати електронні книги на Amazon (оскільки Amazon не хоче надавати Apple знижку в 30% на покупку книг в додатку), але коли ви ввійдете в додаток iOS і відновите його, книги будуть там. Або читайте через Apple Books. Шанувальники коміксів можуть під’єднатися до Comixology, Marvel Unlimited або DC Universe.

Слухайте аудіокниги

Якщо у вас є обліковий запис Audible, завантажте додаток і слухайте свої улюблені книги. Носіть старий пристрій з собою по дому або під’єднайте його до Bluetooth-колонки, щоб отримати об’ємний звук.

Музичний програвач

Якщо ви підписані на стрімінговий музичний сервіс, у вас є доступ практично до будь-якої коли-небудь написаної пісні. Встановіть старий пристрій на зарядну підставку та під’єднайте бездротові навушники або Bluetooth-динамік. Потім виберіть музику або подкаст і слухайте їх, прибираючи будинок, виконуючи якусь роботу або просто розслабляючись.

Зробіть свій внесок в науку

Поки ваш старий смартфон ще працює, він, швидше за все, настільки ж потужний і продуктивний, як і комп’ютер кінця 90-х. Так чому б не використати ці ресурси для благої справи? Нині рішення є тільки для Android: Університет Берклі розробив додаток BOI NC (Google Play), який дозволяє застосувати невживані обчислювальні потужності вашого пристрою для краудсорсингу науки.

Ви можете зробити внесок в дослідження в області охорони здоров’я і сталого розвитку за допомогою IBM World Community Grid або допомогти Asteroids @ home уникнути зіткнення планети з астероїдом та інші подібні проєкти. Виберіть, кому ви хочете допомогти, встановіть з’єднання з Wi-Fi та допоможіть людству наблизитися до майбутнього.

Екстрений спосіб зв’язку

Згідно із законом, всі телефони можуть звернутися до служби порятунку навіть без SIM-карти або підключеного тарифного плану. Неважливо, скільки років телефону — головне, щоб він був заряджений. Навіть коли сигнал нестійкий, виклик повинен пройти.

Хоча, ймовірно, у вас є буде телефон, резервний пристрій не завадить. Наприклад, ви можна зберігати додатковий телефон в машині на випадок надзвичайної ситуації.

Або віддайте його літньому родичу, у якого, можливо, немає смартфона, але в разі чого він зможе зв’язатися з аварійними службами.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні