Яке з поколінь більше залежне від гаджетів? Висновки стали несподіванкою

Якщо ви думаєте, що представники покоління Z – молоді люди, які за різними оцінками народилися в період з 2000 по 2019 роки — не можуть відірватися від своїх гаджетів, приготуйтеся здивуватися.

Так, представників покоління Z називають дітьми інтернету і це цілком логічно. Однак пристрасть до смартфонів більше інших, навіть більше міленіалів або покоління Y — люди, які народилися в період з 1980 по 1999 роки — демонструють бебі-бумери або представники покоління Х — люди, які народилися між 1960 і 1979 роками відповідно. Хто б міг подумати?

Бебі-бумери обожнюють смартфони?

Дослідники з самих різних галузей науки вже не перший рік намагаються знайти відповідь на питання про те, представники якого покоління більше часу користуються смартфонами. Так, результати дослідження компанії Nielsen показали, що американці у віці від 35 до 49 років користуються соціальними мережами на 40 хвилин більше, ніж люди у віці від 18 до 34 років. Більш того, мало того, що бебі-бумери частіше міленіалів кладуть смартфони на обідній стіл, вони також проводять більше часу за будь-якими іншими гаджетами, ніж діти інтернету і представники покоління Y. Але чому?

Як пише видання Wired, середина життя — це час, коли людині необхідно спілкуватися на піку своїх можливостей. Середній вік означає, що людина є свого роду серцем сім’ї, таким собі центром, через який проходить весь обмін інформацією. Звичайно, люди до 30 років можуть нескінченно обмінюватися фотографіями та постами в Instagram зі своїми друзями. Але люди середнього віку отримують текстові та FaceTime повідомлення від своїх дітей-підлітків, а також електронні листи, телефонні дзвінки та інші тексти від своїх батьків і друзів.

Але і це ще не все. В середньому віці більшість людей працюють, а багато співробітників займають керівні посади, а це означає, що підлеглі надсилають їм величезну кількість листів поштою і в месенджерах. Так, згідно з результатами дослідження, проведеного старшим науковим співробітником Центру творчого лідерства Дженніфер Діла, люди, які займають вищі керівні посади — а багато хто з них це представники покоління X — проводять в середньому 72 години в тиждень, відповідаючи на листи співробітників електронною поштою.

Звичайно, далеко не всі представники покоління бебі-бумерів одержимі гаджетами та соціальними мережами. Але на думку дослідників, постійне прагнення до перевірки повідомлень від додатків на смартфоні негативно позначається на психічному здоров’ї молодих людей.

До симптомів, що визначає залежність від смартфонів, відносять почуття тривоги й паніки, коли телефону немає поруч, а також схильність проводити час уткнувшись в телефон на шкоду іншим справам. Однак необхідно відзначити, що в переважній більшості досліджень про залежність від гаджетів в якості піддослідних завжди виступають представники поколінь Z і Y. А між тим, саме представники покоління Х можуть виявитися найбільш залежними від гаджетів людьми.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік