5 переваг ведення власного блогу

У 2019 році блогінг став повноцінною професією, блогери вже стали новими знаменитостями, які заробляють досить непогано. Багато хто мріє теж стати блогерами. Проте, вже зараз здається, що їх вже надто багато. Не дивлячись на високу конкуренцію, запуск свого блогу того вартий. Він не буде приносити вам так багато грошей, проте непогано допоможе вам у розвитку кар’єри.

Нетворкінг

Блогер завжди спілкується зі своєю аудиторією. Спілкування в мережі сприяє новим знайомствам та закріпити старі. Якщо ж блог безпосередньо пов’язаний із професією, ще простіше буде знайти однодумців, колег та навіть нову роботу. Блогери з однієї сфери завжди спілкуються між собою, займаються взаємним піаром між собою та проводять спільні конкурси та марафони. Таким чином вони обмінюються досвідом та підписниками.

Блог-портфоліо

HR-менеджери отримують безліч нових резюме кожного дня. У першу чергу вони дивляться на професійні навички та досвід роботи. Але блог точно допоможе людині виділитися. Можна використовувати його як портфоліо, завантажити туди свої роботи, проєкти та тексти. Більшість роботодавців шукають в Google потенційних співробітників, з блогом людина сама вирішує що їм бачити. Блог-портфоліо чудово працює для людей з творчими професіями.

Самопрезентація

Публічність на сьогодні важлива не лише журналістам, політикам чи акторам. Хороша самопрезентація допоможе розвиватися у будь-якій професії від викладача до космонавта. Потужний особистий бренд формує довіру як до професіонала. Довіра – це нові клієнти, продажі, зв’язки та вигідне співробітництво. Для цього потрібно поводитись так, ніби ви близький друг усіх своїх підписників. Більше розповідайте про себе, поділіться подіями з життя у сторіз – так люди починають сприймати тебе не лише як невідомий бренд, а як людину, якій можна довіритись.

Нові навички

Наповнення блогу – це завжди розвиток нових навичок. Найочевидніше – ви станете краще та грамотніше писати. А ще, це зайвий привід розібратися у принципах роботи соцмереж, інтернет-маркетингу та просуненні, іноді – у мовах розмітки документів HTML та CMS, якщо ведете блог на окремій платформі типу WordPress. Це буде перевагою, коли будете влаштовуватись на роботу.

Дописи на якусь конкретну тему допоможуть закріпити знання та заповнити пробіли, адже кращий спосіб дійсно щось зрозуміти — це спробувати пояснити діяльність простою мовою комусь іншому.

Гроші

Блог навряд стане для вас основним джерелом вашого доходу, проте допоможе підвищити прибуток за рахунок реклами або ж своїх інфопродуктів. З ростом популярності блогу ви зможете попросити підвищити вам зарплатню та підняти ціну на свої послуги.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Чому YouTube – найздоровіша інтернет-економіка

Всередині імперії OnlyFans: секс, вплив і нова американська мрія

Хто такі V-тубери та чому V-тубінг — це тренд

Кінець всесвіту Google або чому пошуковики втрачають популярність