5 ігор, які можуть допомогти вам вдосконалити свої навички Data Science

Вивчення нової навички або нової професійної області вимагає багато часу, зусиль, а іноді грошей. Але іноді ми ставимо собі питання, чи можливо поєднати практику з чимось цікавим. І в цьому допомагають ігри. Вони дають можливість не тільки відволіктися і зняти стрес, але і розвинути необхідні навички в багатьох областях, включаючи Data Science.

Розповідаємо про 5 ігор, які допомагають навчитися критично мислити, розв’язувати проблеми, програмувати, виявляти патерни та аналізувати дані.

Command and Conquer

Це одна з перших ігор в жанрі RTS (стратегія в реальному часі). В Command and Conquer гравця знайомлять з різними сценаріями та завданнями, для виконання яких необхідно розробити план дій.

Такі ігри допомагають розвинути навички критичного і структурованого мислення, які дуже важливі для успішної кар’єри будь-якого фахівця з даними.

Ігри з даними

Мабуть, ця добірка має саме пряме відношення до Data Science. Ігри з даними допомагають краще зрозуміти механіку будь відеоігри.

Часто ігри збирають дані про наш стиль гри, але насправді ніхто їх не бачить. Сюжети з добірки дозволяють переглядати ці дані, виконувати інтерактивний аналіз і робити деякі прогнози, щоб отримати уявлення про те, яким може бути аналіз даних в реальному житті.

Empire of Code

Це космічна гра, яка поєднує стратегію, тактику і програмування. Хоча в неї може грати навіть той, хто зовсім не вміє програмувати, це уміння надасть значну перевагу.

У грі потрібно створювати ботів і інтерактивний контент, тому вона допоможе дізнатися більше про машинне навчання та штучний інтелект. Розроблені за допомогою алгоритмів боти можуть атакувати супротивників. Empire of Code — інтерактивне і захопливе середовище для навчання програмуванню.

Pattern Matrix

Один з найбільш важливих навичок для будь-якого Data Science — виявлення закономірностей. На ранніх стадіях будь-якого проєкту по Data Science потрібно буде вивчити дані, проаналізувати їх і знайти в них деякі закономірності та тенденції, які можуть привести до важливих висновків. Одна з ігор, яка може в цьому допомогти — Pattern Matrix.

Ігри від Lumosity

І останнє, але не менш важливе — це розроблена Lumosity колекція ігор, які допоможуть поліпшити навички розв’язання проблем. Ці ігри призначені для розвитку навичок планування, просторового і логічного мислення.

Навчання в Data Science не закінчується ніколи. Чим більше ми заглиблюємося в цю науку, тим більше потрібно буде знати.

Це пов’язано з тим, що наука про дані — досить велика область, яка постійно продовжує розвиватися. На щастя, підвищувати важливі навички можна різними способами — в тому числі й за допомогою ігор.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Towards Data Science

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

У британському університеті з’являться лектори-голограми

Як відеоігри допомагають знайти роботу