Вперше за 30 років на клавіатурі Windows з’явиться нова клавіша

Компанія Microsoft впевнена, що 2024-й стане «‎роком ПК зі штучним інтелектом», і вже готує відповідний апгрейд для клавіатур нових ноутбуків та ПК з Windows. Йдеться про абсолютно нову клавішу Copilot, яка буде служити для виклику меню однойменного помічника на базі штучного інтелекту.

Клавіша Copilot – це перша велика зміна у розкладці клавіатури ПК з Windows за кілька десятиліть.

«‎Майже 30 років тому ми додали клавішу Windows на клавіатурі ПК, яка дозволила людям у всьому світі взаємодіяти з Windows. Ми розглядаємо це як ще один трансформаційний момент у нашому шляху, де Copilot стане точкою входу у світ штучного інтелекту на ПК». – Юсуф Мехді, виконавчий віце-президент та директор зі споживчого маркетингу Microsoft.

На більшості клавіатур нова клавіша Copilot розміщуватиметься поряд із правою клавішею Alt, але її остаточне розташування залежить від OEM-виробника та ринку, для якого призначається клавіатура.

Натискання клавіші Copilot просто запускає Windows Copilot пропонуючи чат-бот в стилі ChatGPT, який може відповідати на запити або навіть виконувати дії всередині Windows. Якщо помічник Copilot поки недоступний у країні, замість нього натискання запустить пошук Windows.

Першими нову клавішу отримають нові пристрої серії Surface на початку року. За чутками, Microsoft навесні планує випустити Surface Pro 10 та Surface Laptop 6.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: CNET

Читайте также:

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску

Windows падає, а Linux росте: що відбувається на світовому ринку настільних операційних систем

Copilot від Microsoft – що це, та які інструменти він має?

Як скрінсейвери захищали монітори від вигоряння і чи потрібні вони зараз