Зручні багатофункціональні модульні маски Aeri від компаніі Huami

Компанія Huami, відома своїми розумними годинниками Amazfit і трекера активності Mi Band, створеними для Xiaomi, вирішила взятися на новий для себе тип продуктів — маски. Так, зараз це актуальний напрямок, і залишиться він таким ще досить довго. А з огляду на той факт, що в Китаї та задовго до пандемії COVID-19 вони використовували дуже активно, маски — цілком розумний бізнес навіть для технологічної компанії.

Зараз проєкт знаходиться на початковому етапі. Сам проєкт називається Aeri, а реалізовується він в рамках ініціативи Project uSmile. Основна його ідея — створити не просто маску, а маску, яка не буде заважати людям виражати емоції.

Як можна бачити на зображенні, для цього маска в основі своїй буде прозорою, а фільтри будуть розташовуватися з боків. Таке рішення, ймовірно, дозволить нормально працювати функції розпізнавання облич в смартфонах.

Ще одна цікава особливість маски — модульність. Крім фільтрів користувачі зможуть встановити в маску вентилятор і блок AQI з сенсорами, що визначають якість повітря, рівень вологості й так далі. А ще у маски є вбудований ультрафіолетовий випромінювач для самодезінфекціі, який активується, коли маска не використовується і підключена до джерела живлення. Так, маску теж доведеться заряджати. Всього Huami намір випустити дві модифікації своєї маски: Aeri X і Aeri Y. Відрізняються вони, судячи з усього, виключно дизайном.

Що стосується використовуваних фільтрів, це N95 — клас фільтрів, приблизно відповідний за рівнем FFP2.

На жаль, про комерційні перспективи проєкту Huami нічого не говорить. Швидше за все, в найближчі місяці таких масок очікувати не варто.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО: