Худі з вбудованою маскою для тих, хто завжди її забуває

G95, виробник шарфів з фільтрами для повітря, розробив худі з вбудованою маскою. Компанія стверджує, що її матеріали захищають краще, ніж медична маска N95.

Засновник G95 Карлтон Солле (Carlton Solle) запустив бізнес три роки тому, після того як захворів під час ділової поїздки в Китай. Лікар сказав йому, що причиною цього могла стати сильна забрудненість повітря. Солле не хотів носити маску, але він часто літав в Китай і розумів, що повинен захиститися. Він почав робити шарфи з вбудованими фільтрами для себе, а потім відкрив компанію, щоб продавати їх і іншим.

«Виявилося, що багато людей, як і я, не хотіли носити маски та шукали альтернативу їм», — зазначив підприємець.

Його першими клієнтами стали мандрівники, за ними прийшли люди з аутоімунними захворюваннями, раком і алергією. Під час масштабних пожеж покупцям потрібен був захист від диму. За словами Солле, новий сплеск інтересу до G95 відбувся після спалаху коронавірусу. Зараз компанія робить маски для FEMA (Federal Emergency Management Agency – Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США) і деяких лікарень в Мічигані, де G95 виробляє деякі зі своїх продуктів. Але бренд не забув і про звичайних покупців і спеціально для них розробив худі з вбудованою маскою. Зараз відкрито передзамовлення, худі можна буде отримати приблизно через місяць.

«У капюшон худі включений цілий захисний комплекс», — каже Солле. Капюшон виготовлений з матеріалу, що фільтрує і забезпечує додатковий захист від попадання шкідливих речовин на шкіру і волосся. Тим, хто хоче одягти щось на зразок костюма хімзахисту, G95 також пропонує захисні окуляри, які можна поєднувати з новим худі. Вбудована маска закріплюється на голові за допомогою гумки в капюшоні й, ймовірно, дійсно може захистити від вірусу.

Фільтр в ній є «комбінацію двох різних технологій фільтрації в поєднанні з нанофільтраційним шаром», пояснює Солле. У лабораторних тестах він блокував 99,75% часток розміром понад 0,1 мікрона. Це означає, що фільтр може вловлювати більш дрібні частинки, ніж деякі маски N95, які розраховані на 95% частинок розміром понад 0,3 мікрона. Розмір коронавирусу становить приблизно 0,125 мкм, хоча вважається, що в основному він поширюється у вигляді великих крапель. І, на відміну від маски N95, худі можна прати. За оцінками компанії, це можна зробити 50 разів, перш ніж ефективність фільтрації почне знижуватися.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: FastCompany

Читайте также:

3D-друк, рослинна шкіра та біорозкладні кросівки: у пошуках екологічної альтернативи взуття

Інтернет майбутнього: як Web дуже скоро змінить нашу реальність

Ентузіасти вбудували телевізор у футболку. Як це виглядає?

Людина з майбутнього або як технології майбутнього оточують нас вже зараз