Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT

Компанія LivingAI представила сучасну версію тамагочі – кишенькового робота AIBI з можливістю підключення до ChatGPT. Це справжній персональний помічник із лапками.

Основна функція новинки – виконувати роль віртуального вихованця, що вимагає догляду та годування. Але на цьому її схожість із культовою іграшкою з дитинства закінчується.

AIBI пропонує користувачам набагато більше, ніж просто улюбленця у кишені. Так, завдяки вбудованій камері та алгоритму на базі штучного інтелекту пристрій може впізнавати свого власника. А радар, який працює у міліметровому діапазоні, дозволяє йому виявляти присутність людини та реагувати на предмети. Наприклад, на гроші, що падають з неба.

Є також підтримка голосового інтерфейсу, тому він може розповідати про поточну погоду тощо. Робот здатний підтримувати діалог і відповідати на складні питання, з якими допомагає ChatGPT. Деякі дані супроводжує анімацією на своєму невеликому екрані.

Голосом також можна встановлювати будильники та нагадування. В AIBI вмонтовано три мікрофони для якісного сприйняття людської мови.

Ще однією фішкою можна назвати модуль ближнього оптичного зв’язку. Він дозволяє роботам обмінюватися інформацією між собою.

Робот AIBI зі штучним інтелектом вже доступний для замовлення за 250 доларів. У комплект із ним входять футляр на шнурку та зарядний кабель.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

Новий Atlas від Boston Dynamics

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги