Няня зі штучним інтелектом для вашої собаки

Companion — розумний пристрій для собак, який поєднує функції догсіттера та дресувальника. Пристрій відтворює голосом власника різні команди, видає корм і стежить за фізичними змінами, які можуть сигналізувати про хворобу вихованця.

Вартість використання послуги складає $49 на місяць. Companion вже приймає замовлення, а постачання заплановано на травень 2024 року.

За заявою розробника, пристрій використовує інтелектуальне апаратне забезпечення, машинне навчання та «найкращі у своєму класі» методи позитивного підкріплення.

Стаціонарний пристрій видає собаці ласощі та розважає її за допомогою ігор, поведінкових програм та дресування як за розкладом, так і за запитом. Водночас він контролює здоров’я вихованця, помічаючи «різкі й навіть невеликі зміни в його рухах та позі, які можуть вказувати на біль, тривожність та стрес».

У США гуманізація собак триває швидкими темпами: американці ставляться до вихованців, взятих під час пандемії, як до «пухнастих дітей» і з радістю витрачають на них величезні суми.

«Додатковий розвиток піде на користь кожному собаці в США», — говорить CEO і засновник Companion Джон Хончарів. За його словами, людських дітей та вихованців сприймають по-різному: других, на відміну від перших, залишають на самоті, і люди стурбовані цим.

Хончарів — інженер, який раніше працював у Google та Bain & Co. Він розробив Companion для свого пса Бумера, метису бігля та такси, взятого з притулку.

«Він з’їдає весь свій корм через цей пристрій, тож для нього це найпередовіша харчова головоломка, — розповідає Хончарів. — Це допомогло і мені, бо я знаю, що він зайнятий і водночас веселиться та вивчає базові команди. Це майже як запустити чат-бот для собаки або пристрій, який може спілкуватися з нею», — говорить він.

За даними Morgan Stanley, до 2030 року витрати в індустрії догляду за тваринами збільшаться до $277 млрд — це на 134% вище за рівень 2019 року.

Companion повідомляє, що залучив $14 млн, у тому числі від Lerer Hippeau та Digitalis Ventures. Його консультативна рада включає ветеринарів, які спеціалізуються на дресуванні собак та зв’язку між людиною та тваринами.

Хончарів припускає, що в майбутньому компанія створить Companion і для котів. «Кішки вже взаємодіяли з цим пристроєм, і він їм подобається», — говорить він.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Axios

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Загадковий стартап довголіття в який інвестує Сем Альтман