Аналоги російських сервісів для українців

Багато українців обрали чітку позицію — відмовитися від сервісів окупантів. Особисті принципи — далеко не єдина причина, адже є ризик, що під час роботи з програмами РФ дані вашого бізнесу перейдуть до рук агресора. Також оплачуючи тарифні плани, ви розвиваєте економіку держави-окупанта.

Перейти на інше ПО для деяких компаній буде дуже важливим і складним кроком, але достатньо лише почати. Ми знайшли аналоги найпопулярніших сервісів та програм російського походження. Як виявилося, можна всьому знайти гідну заміну.

CRM-системи

Багато підприємців користувались AmoCRM, Bitrix24 та «Мегаплан». На українському ринку є такі аналоги:

Облікові системи

Серед найпопулярніших програм російського походження — 1С, BAS, «Мой склад», «Мое дело», «Эльба». На українському ринку для електронного документообігу є сервіс «Вчасно»:

Для обліку грошей у бізнесі також є сервіс Finmap.online. Наразі для українських бізнесменів діють вигідні умови:

  • місяць безплатного користування;
  • після завершення війни фінансисти будуть безкоштовно допомагати.

Інші сервіси для обліку:

Наскрізна аналітика

Були популярні російські сервіси Calltouch, Roistat, Utmstat, але їх можна замінити:

Email-маркетинг

Для роботи з розсилками фахівці могли користуватися Mindbox, SendSay, Unisender. Український ринок пропонує:

Також серед наших співвітчизників популярність має американський сервіс MailChimp.

Обмін скриншотами та файлами

Користувачі обирали Joxi, LightShot, ScreenShare. Українських аналогів немає, але є американські Getcloudapp, Snipping Tool та польський Cleanshot.

Освітні платформи

Вчитися можна й на українському ринку. Тож кажемо «до побачення» Geekbrains, LinguaLeo, OTUS, QMarketing Academy, Skillbox, «Нетологии» та переходимо на український продукт:

Або обираємо закордонні сервіси Coursera, edX, Khan Academy, Udemy, Duolingo.

На початку війни власники інформаційних продуктів зіткнулися з проблемою — де проводити вебінари. Раніше користувалися Webinar.ru, а тепер можна тестувати можливості Eventswallet, Intermedia Anymeeting, Webex, Megameeting.

Соціальні мережі

Цифри — ключовий показник ефективності роботи SMM-стратегії, тож дуже важко працювати без аналітичних сервісів. Найпопулярніший серед них — Livedune. Був таким. Але ми маємо trendHERO.

Думали, що Taplink нічим не замінити? Український ChokoLink вже готовий до ваших послуг. 10 хвилин — і сайт-візитка готова. Маємо сказати, що платна версія дешевша, ніж у російського аналога.

Конструктори сайтів

Так, з Tilda Publishing важко розлучатися, бо тут є багато можливостей як для дизайнерів, так і для підприємців. Серед українських сервісів популярний Wix, а серед американських — Webflow. Є також інші платформи:

Сервіси для роботи з текстами

Як тепер перевіряти унікальність? Помилки? Українському ринку теж є що запропонувати. Advego, text.ru можна замінити Plag або Unicheck. Главред — OnlineCorrector або міжнародний сервіс Language Tool. Якщо треба перевірити помилки в українському тексті, скористайтеся сервісом від «Мова. ДНК Нації».

Програми для SEO-спеціалістів

Якщо раніше ви користувалися Labrika, PromoPult, Semrush або SiteAnalyzer, то тепер тестуйте:

Українські чат-боти

Російські сервіси Cleversite або JivoSite легко замінити Pipe.bot, Activechat.ai, KwizBot, Monster Webby Messenger, Binotel Online chat.

Хочеться зазначити, що наразі аналоги можуть поступатися функціональністю російським сервісам, але маємо надію, що наші розробники зовсім скоро запропонують багато продуктів українського походження, якими буде користуватись увесь світ.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску