10 цікавих ігор для навчання та дозвілля дітей вдома

Швидше за все ви, як і ваші діти, змушені залишатися вдома на карантині. Постає резонне питання: як розважити дітей в цей непростий час? Ось деякі «освітні» та розважальні гри, які підійдуть для дітей будь-якого віку. Деякі з цих додатків доступні лише англійською, тому це відмінна можливість для ваших дітей почати вчити або підтягти знання мови.

З цими додатками ви можете бути впевнені, що ваші діти чогось вчаться. Але все ж рекомендується встановити обмеження за часом.

Animal Jam

Вік: від 6 до 12 (ПК, iOS, Android)

Animal Jam – це віртуальний світ, створений у співпраці з Національним географічним товариством. Він розповідає дітям про зоологію та екологію за допомогою ігор, пригод, соціальних елементів в онлайн-середовищі. У грі вже близько 160 мільйонів зареєстрованих користувачів. Це один з найбільших віртуальних світів для дітей.

Captain Toad: Treasure Tracker

Вік: від 5 років (тільки на Nintendo Switch)

Це відмінна гра, яка розвиває просторове мислення за допомогою унікальних рішень головоломок. Діти можуть полювати за скарбами, вирішуючи при цьому різноманітні завдання.

Prodigy

Вік: від 6 до 12 (ПК, iOS, Android)

Це рольова гра з математичними елементами. Вона повністю безкоштовна. Діти продовжують гру, відповідаючи на питання з математики, і тим самим заробляють нагороди. Також є інтерактивний елемент: вони можуть піти на квести з друзями. Рівень складності збільшується в міру того, як ваші діти прогресують в грі.

Thinkrolls 2

Вік: від 3 до 8 (iOS, Android)

У цій грі інопланетяни захоплююче розповідають про різні фізичних поняття і процеси. Як і в інших іграх від розробника, тут немає реклами та покупок усередині додатку. Для гри не потрібне підключення до Інтернету.

Tinybop Games

Вік: від 4 (ПК, iOS, Android)

Tinybop містить десятки орієнтованих на навчання додатків, доступних російською мовою. Ви можете придбати їх комплектом для iPhone або iPad (для користувачів Android в магазині Play Store є один комплект Tinybop, з 6 ігор). Теми різні, наприклад, про людське тіло, анатомію тварин або про космос.

Dragonbox Math And Chess Games

Вік: від 4 (iOS, Android)

Ігри Dragonbox в основному пов’язані з математикою, хоча вони також співпрацювали з чемпіоном з шахів Магнусом Карлсеном, щоб створити «Королівство Магнуса», гру з навчання шахів. Додаток використовує підхід в стилі пригод, щоб розповісти дітям про різні шахові фігури і навчити, як грати. Гру в додатку можна чергувати зі справжніми шахами (якщо у вас вони є), щоб закріпити навчальний процес.

Endless Alphabet

Вік: від 3 (iOS, Android)

Кумедні анімовані істоти проводять уроки англійської самої різної складності та тематики для дітей: від алфавіту до складних речень. Гра являє собою головоломки з літерами, що розмовляють та добре проілюстрованими визначеннями, які допоможуть вашій дитині навчитися читати іноземною мовою.

Starfall Ksds Games

Вік: від 4 до 6 (ПК)

Це сайт з вивчення мови, мистецтва і музики містить десятки ігор і заходів, які допоможуть вашим дітям навчитися читати, складати, віднімати та визначати фігури.

PBS Kids Games

Вік: від 4 до 8 (iOS, Android)

У PBS Kids є десятки додатків, багато з яких пов’язані з відомими мультиками та дитячими передачами.

Stop Motion Studio

Вік: від 4 (iOS)

Лялькова анімація — це весела форма мистецтва, яка вчить терпінню. Цей анімаційний додаток допоможе вашим дітям почати створювати свої маленькі анімовані шедеври. Інтерфейс досить простий, але при першому запуску може знадобитися допомога дорослого.

Бонус: подкасти для дітей

Будь-який вік (Apple Podcasts для iOS, Google Podcasts для Android)

Очам потрібен відпочинок, і подкасти — це відмінна альтернатива іграм та книгам. Також їх можна слухати всією сім’єю.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wired

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

У британському університеті з’являться лектори-голограми

Як відеоігри допомагають знайти роботу