Щорічний рейтинг найкращих винаходів від Time

Щороку Time вибирає 100 найкращих винаходів. У 2021-му журнал обрав проєкти у категоріях «Продуктивність», «Роботи», «Іграшки та ігри», «Освіта», «Споживча електроніка» та інших. Розповімо про деякі з них.

Для збільшення продуктивності

Пошуковик без реклами Neeva

Стартап Neeva колишніх топменеджерів Google блокує трекери відстеження дій і показує лише результати пошуку без рекламних оголошень і партнерських посилань.

У пошуковика є безплатна пробна версія на три місяці, потім передплата обійдеться в $4,95 на місяць.

Зліва – результати пошуку з рекламою, праворуч – результати Neeva Neeva

Кнопка для концентрації на завданні

Фізичний таймер TimeChi у стилі Pomodoro допомагає сфокусуватися на задачі та зробити перерву. До таймера можна замовити додатковий дисплей. Його можна прикріпити на двері кабінету – дисплей покаже, коли користувач зайнятий. На Indiegogo можна оформити попереднє замовлення.

«Розумні» нотатки

Програма Flexcil для створення нотаток, позначок та закладок у PDF-файлах, а також конспектів із файлів для iOS та Android.

Для спорту та здоров’я

Домашній тренажер для силових тренувань

Настінний тренажер Tonal із 24-дюймовим інтерактивним дисплеєм. На запит користувач може вибрати програму онлайн-тренувань з особистим тренером.

Багатофункціональна бігова доріжка

«Цілком безпечний» пристрій від BodyEnergy поєднує бігову доріжку та еліптичний тренажер і призначений для тренування всього тіла.

Пристрій для гарного сну

Настільна колонка Moona допомагає нормалізувати сон. Пристрій постачається разом зі спеціальною наволочкою, яка разом із колонкою дозволяє регулювати температуру подушки протягом ночі. У програмі можна встановити будильник, відстежувати фази сну та інші дані. Коштує від $399.

Для бізнесу

«Розумні» окуляри від Lenovo

Пристрій ThinkReality A3 для бізнесу дозволяє створювати кілька віртуальних моніторів, будувати 3D-візуалізації тощо.

Платформа для проведення відеозустрічі різними мовами

Створена на початку 2021 року Kudo Marketplace допомагає проводити відеоконференції різними мовами. За допомогою сервісу користувачі можуть цілодобово забронювати перекладача, вказавши дату, час та мову онлайн-зустрічі.

Віртуальний офіс

Сервіс Teamflow допомагає розподіленим командам зустрічатися у віртуальному просторі. Серед його користувачів – Dropbox, Uber, Netflix та інші.

«Навушники» для підприємств

Пристрій mobiWAN кріпиться до каски та дозволяє дистанційно спілкуватися без допомоги рук і навушників на шумних роботах, наприклад, будівництві або промисловому об’єкті. Він працює за технологією «кісткової провідності» та використовує мікрофон із підвищеним шумопридушенням.

Для навчання дітей

Робот для навчання основ програмування

Робот indi від Sphero для дошкільнят вчить їх базовим навичкам програмування, а також вирішувати головоломки, проєктувати та будувати лабіринти. Коштує від $99,99 за комплект.

Репетитор на базі штучного інтелекту з читання

Amira Learning — програма з розпізнаванням мови, яка допомагає дітям навчитися читати, в ігровій формі підтримуючи мотивацію та залучення. Сервіс має безплатну пробну версію на місяць, потім він коштує $7,99.

«Розумний» потяг

Автономний іграшковий потяг від Intelino навчить мислити логічно. Потягом можна «керувати» за допомогою кольорових пластикових деталей, а за допомогою редактора Snap Editor у програмі діти можуть створювати власні команди. Коштує від $119,95.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Time

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Як використання штучного інтелекту впливає на нашу продуктивність?

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики