Розумна коляска від Bosch — що вміє та де можна буде купити

Сьогодні все більша кількість різних приладів стрімко «розумнішає», надаючи користувачам все нові функції. І якщо до розумних годинників ми звикли, розумні колонки є вже у багатьох людей, а термін розумний дім почав сприйматися як щось буденне, то ось більш специфічні розумні пристрої все ще викликають непідробний інтерес. Наприклад, розумна коляска від фірми Bosch.

Творіння фірми Bosch отримало назву eStroller і в нього вбудована пара електродвигунів. Але якщо ви думаєте, що коляска буде пересуватися сама, то це далеко не так. Та й навряд чи знайдуться свідомі батьки, які дозволять роботу гуляти з немовлям. Принаймні поки що.

Електродвигуни призначені в першу чергу для допомоги при переміщенні коляски. Тобто той, хто їй управляє, повинен буде докладати меньше зусиль при русі. Наприклад, система буде допомагати штовхати коляску в гору або здійснювати гальмування. Крім цього в eStroller вбудований ряд датчиків для аналізу дорожнього покриття, нахилу земної поверхні та навколишнього оточення.

Ці датчики допоможуть, як запевняють творці «запобігти рух коляски в несподіваних напрямках» в разі, якщо батьки раптом відволіклися, а також посприяють перерозподілу енергії для допомоги в русі. Наприклад, при наявності перешкоди коляска буде гальмувати, а на дорозі з гравію додасть обертів, щоб коляску було легше штовхати вперед. Якщо коляска розрядиться, то ніхто не забороняє вам штовхати її без жодних допоміжних систем.

В якості елементів живлення тут виступають змінні 18-вольт літій-іонні батареї. Точно такі ж, які використовуються в електроінструментах компанії Bosch сьогодні. Крім того, що їх досить зручно заряджати, їх ще й зручно замінювати в разі виходу з ладу через те, що стоять вони не так вже й дорого. При цьому описана вище система допомоги в управлінні — це далеко не єдине, чим може похвалитися Bosch. На корпусі також розташований USB-порт, який може заряджати ваші пристрої, а також модуль Bluetooth для сполучення з вашим гаджетом.

За допомогою спеціального додатка можна дізнатися заряд батареї, пройдений шлях, дізнатися про роботу системи допомоги в управлінні, а також встановити «протиугінну систему». Це свого роду будильник (або сирена, якщо хочете), яка спрацює в тому випадку, якщо коляска виявиться занадто далеко від підключеного до неї пристрою або якщо з’єднання з ним різко буде розірвано.

Примітно, що сама Bosch продавати eStroller не буде. Замість цього вже укладено угоду зі шведською фірмою Emmaljunga. Планується проводити не тільки одномісні, але і дво-, а можливо і тримісні «розумні» коляски. Вихід першої партії заплановано на початок 2020 року. Але поки лише на території Швеції. Вартість коляски поки не відома.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Bosch

Читайте также:

Спікерфон який може заглушувати галасливі зони та настирливих людей

Няня зі штучним інтелектом для вашої собаки

Google запускає в Україні онлайн-гру «Interland: Безпека дітей в Інтернеті»

Як розумні пов’язки дозволять стежити за ранами в режимі реального часу