5 публікацій про бізнес, які варто перечитати на вихідних

Наближення чергових вихідних лякає вас інформаційним вакуумом? Погода не радує, а залишатися вдома із серіалами — не ваш варіант? В нас є щонайменше 5 корисних публікацій про бізнес, які ми радимо вам перечитати.

Як побудувати систему компенсацій та зарплат у стартапі

Коли Моллі Грем (Molly Graham) долучилась до команди Facebook, в компанії вже працювало 400 осіб, але попри це, не існувало жодної системи контролю якості роботи та виплат компенсацій згідно із результатами діяльності конкретного співробітника. Були спроби таку систему організувати, але далі планів справа не пішла. Як результат — дуже мало прозорості у питаннях зарплат, чимало плутанини, емоційного «затискання» працівників та спонтанних рішень в сфері фінансових компенсацій. Грем вирішила змінити цю пагубну практику.

5 причин, чому вам потрібно будувати бізнес, а не стартап

Підприємець та письменник Йон Вестенберг знайшов щонайменше 5 причин, чому ніколи не слід створювати стартап — а одразу подумати про повноцінний бізнес. Ось що він пише з цього приводу.

Історія одного сімейного бізнесу, що пережив усі кризи

Лорі Петерсен (Laurie Petersen) для проекту This Built America розповідає про найстарішого американського виробника олівців — та те, як виготовляють канцелярське приладдя вже тепер, у «десяті» роки ХХІ століття за технологіями, винайденими ще 100 років тому.

10 прикладів того, як перейменування компанії стало правильним кроком

Не так давно компанія Logitech змінила бренд, скоротивши назву та представивши новий логотип; але вона — далеко не перша, хто кардинально змінював власний імідж та ім’я. Ось щонайменше 10 знакових прикладів того, як ІТ-компанії перейменувалися — і це лишень пішло їм на користь.

Венчурний капіталіст Бен Горовітц — про ризики, книги, хіпхоп та підприємництво

Бен Горовітц (Ben Horowitz) — без сумніву один із найвідоміших та найбільш успішних венчурних капіталістів Кремнієвої долини. Можливо, так склалося не лише через його талант ментора та підприємця — але й через його безкомпромісність, відвертість та доброту: рідкісне поєднання вміння говорити напряму та при цьому «не бути козлом». Трохи корисних рекомендацій від нього — у цьому бліц-інтерв’ю.

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих