Чат-бот Med-PaLM 2 від Google вже тестується лікарями у медичних установах

На I/O цього року Google представила мовну модель штучного інтелекту PaLM 2, конкурента OpenAI GPT-4, які стоять за чат-ботом штучного інтелекту Google Bard. Med-PaLM 2 від Google, версія інструменту штучного інтелекту, призначеного спеціально для відповідей на запитання щодо медичної інформації, вже проходить випробування у дослідній лікарні Mayo Clinic.

За даними The Wall Street Journal, ця технологія використовується у лікарні, а також в інших місцях із квітня. Google згодовував роботу питання і відповіді з іспитів на медичне ліцензування в надії, що в кінцевому підсумку він зможе краще вести розмови про медичні проблеми, ніж конкурентний ChatGPT від Microsoft.

Med-PaLM 2 може відповідати на медичні питання, а також узагальнювати документи та великі обсяги медичних даних та створювати нагадування. Згідно з внутрішнім електронним листом, отриманим WSJ, Google вважає, що мовна модель потенційно може «мати величезну цінність у країнах, де доступ до лікарів більш обмежений».

Перші результати тесту підкреслюють деякі з тих же проблем із точністю, які виявляються у відповідях інших чат-ботів. Однак за багатьма іншими показниками PaLM 2 працював, так само як і люди-лікарі.

Використання штучного інтелекту в медичних установах викликало кілька тривожних сигналів у експертів з конфіденційності, які стурбовані тим, що компанії, що стоять за ними, використовують конфіденційну інформацію для інших цілей. Згідно з WSJ, клієнти, які тестують мовну модель, зберігають контроль над своїми даними. Ці дані також зашифровані таким чином, що Google не матиме доступу до них.

І лікарі, які тестують Med-PaLM 2, і Google кажуть, що хоча продукт перспективний, він не зовсім готовий замінити похід до лікаря для діагностики або лікування проблеми. Напевно через короткий час ми побачимо, що в гру вступить трохи більше регулювання, перш ніж штучний інтелект зможе надіти віртуальний білий халат та зайняти місце лікаря.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Wall Street Journal

Читайте также:

Adobe представила VideoGigaGAN — модель для покращення якості відео

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Штучний зір — наступний крок у розвитку мозкових імплантів

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця