Добірка книг, які допоможуть вашій дитині подивитися на світ по новому

Дитинство – це чудова пора, яка на жаль, має властивість закінчуватись. Коли воно добігає до свого кінця, дорослій людині вже ніколи буде вчитися виживанню у нашому розвинутому світі. Потрібно буде ставати успішними прямо тут та зараз. Тому батьки прагнуть встигнути дати дитині якомога більше корисних навичок: навчити спілкуватися, заводити друзів, вирішувати проблеми, приймати рішення та досягати мети… Словом, навчають її жити.

Представляємо вашій увазі девять книг, які допоможуть батькам навчити дитину продуктивності та впевненості у собі.

The Woj Way

Книга Естер Войджицкі (Esther Wojcicki), або ж просто Woj, не про те як виховувати дітей, а про те, як навчити їх бути самостійними, не боятися негараздів, помилок та при цьому залишатися справжніми добрими людьми.

«Є ідея! Що з нею робити?»

Кобі Ямада (Kobi Yamada), автор книги, знає, що у дітей часто виникають грандіозні, а іноді навіть навіжені ідеї, які могли б стати реальністю, якби вони знали, як саме це зробити. Аби допомогти і тим, і іншим, він написав історію про чудову ідею та про хлопчика, завдяки якому вона могла реалізуватися. Хлопчик ріс, ставав впевненішим в собі, а разом з ним збільшувалась і його ідея. Одного разу сталося дещо дивовижне…

«Як допомогти дитині стати дорослою?»

Коли діти досягають підліткового віку, вони продовжують вдосконалювати свою продуктивність та виходити на новий рівень: вчитись приймати усвідомленні рішення, контролювати своє власне его та орієнтуватися у світі дорослих спокус (алкоголь, куріння, погана компанія та інші). Завдання батьків – допомогти дитині пройти цей складний шлях. Ця книга – справжній путівник по такому складному підлітковому світу.

«Що ти насправді бажаєш?»

Більшість підлітків не можуть зрозуміти чого вони хочуть від цього життя. Звичайно, у них є мрії про цікаве та насичене майбутнє, але ж як реалізувати його? Книга Беверлі Бетчел навчить їх умінню ставити правильні цілі та реалізовувати їх.

«Як легко навчатися у молодшій школі»

У шкільному віці продуктивність дітей головним чином вимірюються в школі. А про яку продуктивність можна говорити, якщо навчатися – сумно та занудно або ж взагалі не потрібно (по версії дитини)? Книга Шаміля Ахмадулліна показує дитині як перетворити процес навчання шкільної програми у повну цікаву подорож.

«Як ти вчинив би?»

Тут зібрані 60 складних ситуацій, з якими можуть стикнутися діти та підлітки у справжньому житті. Ціль книги – підштовхнути юних читачів до роздумів над тим, як вирішувати проблеми без шкоди для себе та оточуючих.

«Ванільна риторика»

Як же складно вмовити тата придбати тобі морозиво. Ця книга розповість юному читачу як зробити так, аби тато захотів купити морозиво сам. Як? Усі відповіді знаходяться в цій книзі.

«Сила розуму для дітей»

Розум – наша зброя у цьому божевільному світі. Лише він захищає нас від дурних вчинків та необдуманих рішень. Дуже важливо навчити дитину використовувати його в щоденних ситуаціях, це буде лише сприяти її успішності.

«Думай як Шерлок Холмс»

Це посібник для юних інтелектуалів. Це книга для тих дітей, хто любить вирішувати різноманітні сканворди та ребуси. Завдання в книзі підібрані таким чином, щоб діти не просто витрачали свій час над читанням, але й навчалися логічному мисленню, підвищували власну продуктивність та, звісно, допомогли Шерлоку Холмсу розкрити черговий злочин.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У британському університеті з’являться лектори-голограми

2500 стипендій для отримання Професійних сертифікатів Google від INCO за підтримки Google

Як роботи змінюють хірургію та медичну освіту

«Навчайте, де б ви не були»: Історії трьох українських освітян, котрі створюють освіту майбутнього з Google