Copilot — помічник на базі штучного інтелекту у Microsoft 365

Сьогодні Microsoft представила помічник на базі штучного інтелекту Copilot для офісних програм пакета Microsoft 365. Після впровадження чат-бота на основі штучного інтелекту в Bing, Microsoft рухається до інтеграції великих мовних моделей OpenAI до своїх офісних програм. Оголошення Microsoft було зроблено лише через кілька днів після того, як Google анонсувала функції штучного інтелекту для Workspace, включаючи генерацію тексту за допомогою штучного інтелекту в Gmail, Документах та багато іншого.

Copilot для програм та служб Microsoft 365, заснований на GPT-4 від OpenAI, буде з’являтися у вигляді чат-бота на бічній панелі для генерації тексту Word, створення презентацій PowerPoint або зведених таблиць Excel. Copilot допоможе під час підготовки до зборів у Microsoft Teams, повідомить про оновлення щодо пов’язаних проєктів та організаційні зміни. Copilot також інтегрований в Outlook, що дозволить витрачати менше часу на видалення електронних листів та відповіді на них. Він допоможе згрупувати теми електронної пошти або створити чернетки відповідей з можливістю задати тон та довжину електронного листа.

Microsoft стверджує, що Copilot — не просто ChatGPT, доданий до Microsoft 365. Ця система поєднує програми Microsoft 365 з даними та аналітикою Microsoft Graph та нейромережею GPT-4. Microsoft Graph дозволяє обробляти унікальний контекст користувача та робити його більш результативним. При створенні документа на основі даних користувача, Copilot надішле запит у Microsoft Graph для отримання контексту та даних, а потім надішле модифікований запит у велику мовну модель GPT-4. Відповідь штучного інтелекту також буде перевірена в Microsoft Graph на безпеку та відповідність.

Microsoft також планує запустити функцію Business Chat для роботи з даними та програмами Microsoft 365. Business Chat буде використовувати Microsoft Graph для об’єднання документів, презентацій, електронних листів, нотаток і контактів у єдиний інтерфейс чату в Microsoft Teams, який генеруватиме зведення, огляди планування та багато іншого.

Microsoft, безумовно, швидко рухається вперед зі своїм баченням програм Office на основі штучного інтелекту, що викликає обґрунтовані побоювання, тим більше, що Microsoft нещодавно звільнила всю команду з етики штучного інтелекту. Команда працювала над виявленням ризиків, пов’язаних із впровадженням Microsoft мовних моделей OpenAI у програмне забезпечення та послуги.

Керівник Microsoft 365 Джаред Спатаро (Jared Spataro) не поділяє цих побоювань.

«Для задоволення потреб наших клієнтів ми повинні діяти швидко і відповідально, навчаючись на ходу, — каже Спатаро. — Ми тестуємо Copilot з невеликою групою клієнтів, щоб отримувати відгуки та покращувати наші моделі в міру масштабування. Ми прояснюємо, як система приймає рішення, відзначаючи обмеження, посилаючись на джерела та пропонуючи користувачам переглядати, перевіряти факти та коригувати контент на основі предметної експертизи».

Microsoft зараз проводить спільне тестування Copilot з 20 клієнтами та планує поступово розширювати охоплення тестування. Компанія обіцяє повідомити докладнішу технічну інформацію, терміни доступності Copilot та цінову політику в найближчі місяці.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження