Коворкінг для літніх людей. Навіщо та чи буде популярним у майбутньому?

Журналістка Fast Company Анна Мейер (Anna Meyer) побувала в коворкінгу, де працюють ті, кому за 60. Им зробили висновок, що такі організації будуть популярними в найближчому майбутньому.

Коли я прийшла в коворкінг Senior Planet в Нью-Йорку, то побачила людей за комп’ютерами — одні з них обговорювали проекти, інші змінювали шрифти на своїх сайтах. Іншими словами, це був типовий коворкінг — жвавий і де зайнятий кожен стіл. Єдиною відмінністю було те, що у свої 22 роки я була тут наймолодшим відвідувачем, а інші були старше за мене на десятки років.

Центр Senior Planet належить бруклінській благодійній організації Older Adults Technology Services (OATS). Коворкінг призначений для осіб старше 60 років. У ньому можна пройти курси з розвитку бізнес-навичок, а також проводяться майстер-класи про те, як користуватися планшетами, онлайн-банками, тощо — всі заняття безкоштовні.

Сучасні люди живуть довше, ніж раніше (до 2050 року кількість людей у ​​віці 50 років досягне 3,2 мільярда, що у два рази більше, ніж було у 2015 році). І тепер ідея про те, щоб провести пенсію на пляжі або граючи в гольф здається застарілою — замість цього люди продовжують працювати та розвивати нові навички. Тому такі місця, як цей коворкінг, дуже важливі для підтримки повноцінного життя літніх людей.

Карлосу Льюїсу 73 роки. Він дизайнер і засновник компанії Carlos ‘Hats. У Senior Planet він став ходити з 2016 року — про коворкінг йому розповіла дочка. Спочатку він навіть не знав, як набирати текст на комп’ютері, тепер він сам збирає сайт для своєї фірми за допомогою конструктора Wix і розробляє сторінку для магазину на Etsy.

«Я радий бути тут, тому що тут я можу завжди чимось зайнятися і чогось навчитися, — сказав Льюїс. – Думаю, я б міг поділитися своїми знаннями з ким-небудь. Я немов помолодів і не відчуваю, що мені 73 роки».

Ви запитаєте, навіщо взагалі створювати коворкінг тільки для літніх людей? Глава Senior Planet Том Камбер (Tom Kamber) каже, що людям похилого просто некомфортно в стандартних коворкінгах зважаючи на свій вік. Їм здається, що там їх не сприймають серйозно.

Коворкінги Senior Planet працюють в шести штатах, в майбутньому планується відкрити їх в Іспанії і Японії. Зараз у благодійній організації OATS 70 співробітників, в рік вона отримує $6 млн — в основному це пожертвування і державна підтримка. Камбер вважає, що на коворкінгах для літніх цілком можна заробити.

Але насправді можна не чекати на появу коворкінгів для літніх, а просто поміняти наше ставлення до людей у ​​віці. Наявні коворкінги повинні з радістю зустрічати представників старшого покоління, які жадають нових знань, а їх відвідувачі ставитися до них як до рівних.

«Задумайтесь, де б ви хотіли опинитися, коли вам буде 60? — каже Бонні Макей, постійна відвідувачка Senior Planet. — А коли 65? Де б ви хотіли працювати?»

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Fast Company

Читайте также:

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

У британському університеті з’являться лектори-голограми

Як відеоігри допомагають знайти роботу