У Мистецькому арсеналі — бельгійський VR-театр, що єднає мистецтво, науку і цифрові технології

В театральній лабораторії Мистецького арсеналу презентують бельгійський інноваційний VR-театр CREW. Автори розробки пропонують новий досвід перенесення глядача всередину реальності фільму або вистави. За допомогою продукту творчої команди CREW, що складається з окулярів віртуальної реальності, трекерів і навушників відвідувачі можуть досліджувати інший час, інші світи і реальності, знаходячись при цьому у фізичному русі.

Досвід, що пропонує CREW, відрізняється від звичних VR-проектів, що базуються на стабільній позиції глядача. Він переживає віртуальну реальність через своє власне тіло, рухається, ходить, біжить. Таке ігрове співвідношення реального часу і записаного матеріалу перетворює глядача в справжнього протагоніста проекту.

Демонстрація театрально-наукових розробок на межі мистецтва, науки і цифрових технологій відбудеться у приміщенні Мистецького арсеналу (ліве крило) у п’ятницю 23 березня о 15.40.

Глядачам будуть доступні такі проекти:

  • Досвід/експеримент «Hands-On Hamlet» – демонстрація двох підходів до інтерпретації тексту та можливостей застосування VR у роботі з п’єсою «Гамлет» Вільяма Шекспіра. Амбіції проекту полягають у тому, щоб створити оригінальний візуальний медіум не схожий на кіно або комп’ютерну гру.
  • «C.a.p.e.» (Computer Assisted Personal Environment) – новий досвід перенесення глядача всередину реальності фільму/вистави з допомогою авторської розробки, що складається з окулярів віртуальної реальності, трекерів і навушників. Час імерсії становить близько 20 хвилин.

Театральні інновації будуть доступні з 23 по 25 березня, з розкладом та цінами можна ознайомитися за посиланням

Читайте также:

Кращі VR та AR-пристрої в 2024

Як VR-анестезія допоможе впоратися з реальним болем

Історія Oculus: від підліткового хобі до порталу до метавсесвіту

Від Sensorama до Vision Pro: коротка історія VR та AR