Пристрій Cove від Feelmore Labs для покращення сну та зниження стресу

Франсуа Крес (Francois Kress)понад 20 років керував розкішними брендами, такими як Louis Vuitton і Bulgari. Тепер він вирішив реалізувати свій інтерес до наукової сфери. У 2017 році Крес став одним із засновників Feelmore Labs і через чотири роки представив Cove — пристрій, здатний знімати стрес і покращувати сон.

Cove нагадує звичайний ободок для голови. Його потрібно носити по 20 хвилин один або два рази на день в будь-який час. Всього кілька сесій можуть значно поліпшити сон.

Як зазначає Крес, пристрій допомагає не всім. Однак чотири роки досліджень і тестів показують, що у більшості користувачів все ж спостерігаються поліпшення.

Cove можна придбати за $490, що досить дорого для переносного пристрою, який виконує лише одну функцію і допомагає не кожному.

Розробка і тестування

За словами Креса, Cove — це не масажер для голови, а нейростимулятор. Він активізує певні рецептори шкіри, які з’єднуються з задньою інсулярною зоною мозку, яка регулює емоційні функції, включаючи тривожність і стрес.

За останні роки з’явилося кілька наукових досліджень про ці рецептори. Крес і його команда припустили, що їх можна активізувати й почали проводити дослідження за участю нейробіологів і психіатрів. В результаті їм вдалося знайти спосіб впливати на потрібну частину мозку за допомогою легкої вібрації, спрямованої на задню частину вуха.

Cove був протестований на тисячах людей. Серед них були як повністю здорові, так і ті, хто стикався з безсонням, стресом і навіть клінічними проблемами протягом 45 днів. Після кількох сеансів багато з них стали спати набагато краще.

За словами Креса, він і сам все життя страждав від безсоння. Зараз він носить цей пристрій вже протягом трьох років і засинає практично відразу після вимикання світла.

З індустрії моди в технологічну компанію

Крес працював у сфері розкішної моди протягом 20 років. Однак у нього є і наукова освіта, і він завжди хотів реалізувати себе в цьому напрямку. З 2010 року він був членом ради директорів в біотехнічної компанії й наново відкрив для себе науку.

Крес хотів створити зручний для споживача продукт і застосувати всі маркетингові знання, набуті ним за роки управління компаніями. За його словами, багато корисних технологічних продуктів не розвиваються достатньою мірою через прогалини в маркетингу. Інженери, захоплені технологіями, іноді просто забувають про споживача.

Досвід роботи в індустрії розкішної моди допоміг Кресу усвідомити, що справа не тільки в функціональності. І хоча Cove не є предметом розкоші, розробка все ж надає свого роду недоступний для багатьох членів сучасного суспільства продукт, а саме здоровий сон.

Клієнтська база

Спочатку команда Креса орієнтувалася на тих, хто цікавиться технологіями та цінує продуктивність. Через кілька місяців після випуску вони виявили, що продуктом цікавляться і люди за межами цільової групи.

Клієнтів особливо приваблює можливість отримати здоровий сон. Таким чином споживачем може стати будь-яка доросла людина, яка страждає безсонням. Дослідження на дітях компанія не проводила.

Труднощі під час пандемії

Пандемія сильно порушила ланцюжок постачання Feelmore Labs. Всі деталі проєктуються в Європі та виробляються в Китаї, тому протягом року доступ для інженерів компанії туди був закритий. Це призвело до затримок у виробництві на кілька місяців.

Однак стратегія компанії не змінилася. Пандемія привернула ще більшу увагу до проблем, пов’язаних з тривогою і стресом, і необхідності працювати над психічним здоров’ям.

Плани на майбутнє

На цю мить пристрій виконує всього одну функцію, а саме знижує стрес, але компанія планує розвиватися далі. Подробиць поки не повідомляється, але за словами Креса, їм вдалося виявити, що невелика зміна вібрації дозволить залучити когнітивні функції мозку. Це може стати в пригоді для лікування хронічних станів, таких як синдром дефіциту уваги.

Крім того, компанія намагається отримати дозвіл від Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США на використання технології в медичних цілях. Це дозволить лікарям призначати Cove для лікування тривожності та безсоння.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Observer

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік