Олександр Краковецький: «На Digital Transformation Conference розвінчаємо міфи про хайпові технології»

Digital Transformation, або «цифрова трансформація» — це інтеграція цифрових технологій у всі сфери бізнесу, що призводить до принципових змін у тому, як діють підприємства та як вони забезпечують цінність для клієнтів. Як застосовувати штучний інтелект, чатботів і технологію блокчейн для розвитку і зростання бізнесу в Україні — розповідатимуть на конференції Digital Transformation Conference, яка відбудеться у Києві 23-24 квітня. Деталі про захід і його незвичайний формат нам розповів організатор Олександр Краковецький:

Digital Transformation — новий чорний IT-світу

Інформаційні технології суттєво змінили наше життя. Ми замовляємо піцу, таксі, квитки на концерт або на потяг через смартфон. Роботи-пилососи прибирають наші домівки. Системи «розумний будинок» знають, коли ви прийдете додому і завчасно зварять вам каву. Нам не потрібно більше запам’ятовувати величезні масиви інформації — Google зайде все за лічені секунди.

Бізнес накопичує великі масиви даних, які потрібно аналізувати. Штучний інтелект та машинне навчання — хороший спосіб більше дізнатися про поведінку клієнтів та запропонувати покращений сервіс. Хмарні технології, блокчейн, чатботи, штучний інтелект — ось нові напрями розвитку бізнесу.

Разом з тим багато бізнесів продовжують використовувати старі методи:

Як склалась доля компаній, які вчасно не змогли або не захотіли трансформуватись? Вони залишились в підручниках історії, а не в рейтингах Forbes.

Для малого та середнього бізнесу вміння відслідковувати тренди одночасно із вмінням правильно використовувати сучасні технології є першочерговим завданням, якщо вони хочуть бути конкурентними та успішними. Цифрова трансформація – це новий підхід до інтеграції співробітників, даних і процесів.

Для чого йти на Digital Transformation Conference

В Україні останнім часом проходить багато подій, де збираються фахівці з різних напрямків: окремо – спеціалісти зі штучного інтелекту та машинного навчання, окремо – спеціалісти з блокчейн, окремо – .NET розробники і окремо – юристи в сфері ІТ-права. І це чудовий спосіб прокачатись вглиб конкретної теми. Наша мета – розповісти про кейси реального застосування всіх цих технологій в реальних проектах, як з технічної сторони, так і зі сторони CEO компаній та інвесторів.

Хтось може сказати, що ми вирішили хайпанути на всіх хайпових темах одночасно. Насправді, наша задача майже протилежна – розвінчати міфи, що склались навколо цих сфер і окремих технологій, і продемонструвати реальні, а не уявні можливості, переваги та недоліки.

Про спікерів та головні теми події

Спікери у нас приїдуть з Ізраїлю, Швеції, Франції та України.

По-перше, всі спікери – практики, тому маркетингового булшіту на нашій конференції ви не знайдете. По-друге, більшість спікерів критично виступають по відношенню до хайпу навколо сучасних buzzwords. А це означає, що вони зможуть розкрити всі «за» та «проти» і показати кейси з реального світу.

Давайте познайомимось зі спікерами ближче:

Зі Швеції до нас приїдуть CEO Avantime Group – Martin Sandahl та Chief Architect Avantime Group – Jonas Stensved. Мартін виступить в бізнес-напрямку, а Йонас – в технічному, де розкажуть про власний досвід розробки та просування власного продукту в сфері digital transformation, яким вже користуються великі європейські корпорації.

Ізраїль будуть представляти Ейтан Катц та Анна Жарова. Ейтан – засновник інвестиційного фонду NEOVC, активно цікавиться проектами в сфері штучного інтелекту та блокчейну. До того ж, Україна входить в сферу інтересів Ейтана. Анна, в свою чергу, є амбасадором максимальної співпраці українського та ізраїльського бізнесу. На її рахунку – безліч заходів, зокрема, Israeli Ukrainian Innovation Expo 2018, Israeli Ukrainian Educational Conference 2018. Якщо ви шукаєте людину, яка професійно розбирається в ізраїльсько-українських відносинах, Анна – один з найкращих варіантів.

З Франції до нас приїде Нікіта Лук’янець – в минулому співробітник «Майкрософт Україна», а зараз – співзасновник PocketConfidant AI. Нікіта розкаже про те, як використовувати інструменти АІ, а також в цілому, як живеться стартапам у Франції. Продовжить тему штучного інтелекту в бізнесі Женя Сідякін, CEO SPORTA – платформи для прогнозування результатів спортивних подій.

Український десант також мегапотужний. Павло Кравченко, засновник Distributed Lab, один з найкращих антихайпових експертів в сфері криптовалют та блокчейну. Тему доповнять колеги з Blockchain Lab – Станіслав Подячев та Ілля Олексюк, що проведуть воркшоп на тему смарт-контрактів.

Євген Саранцов, партнер BlackBox та засновник Reactor.ua, розкаже про те, як молодому інноваційному бізнесу взаємодіяти з великим бізнесом та про те, чим відрізняється реорганізація бізнесу від трансформації.

Валерій Фіщук, регіональний менеджер з розвитку бізнесу Cisco в Україні та країнах СНД та співавтор та рушій створення «Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства на 2018-2020», що затверджена Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, розкаже про те, яке цифрове майбутнє буде в Україні.

Також я, Олександр Краковецький, та мій колега Михайло Галушко (CEO та CTO DevRain Solutions відповідно) розповімо про те, як розробляти та використовувати чатботи для автоматизації бізнес-процесів, а також про те, як створювати кросплатформені бізнес-застосунки на Xamarin.

З усіма спікерами та програмою можна ознайомитись тут. Захід триватиме два дні: 23 квітня буде день воркшопів, а 24 квітня – конференція. Учасники можуть обрати бажаний формат участі: можна взяти участь лише у воркшопах, лише у конференції, або відвідати обидва дні.

Що отримають відвідувачі «на виході»

Як мінімум, багато інформації для роздумів та практичні поради щодо того, як за допомогою сучасних технологій оптимізувати та покращити бізнес-процеси та на що звернути увагу, щоб не опинитись за узбіччі технологічного процесу.

Фото з Facebook-сторінки спікера

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному