Power Bank — еволюція найнеобхіднішого гаджета сучасності

З роками пауер-банк еволюціонував, перетворившись в багатофункціональний пристрій, який може заряджати, підсвічувати, програвати музику і навіть давати тепло. У статті ми розповімо детальніше про цей додатковий функціонал.

За останній десятиріччя виріс обсяг зовнішнього акумулятора. Коли до смартфона підключена й особиста, і робоча пошта, коли для розв’язання оперативних питань доводиться спілкуватися в What’s Up, Telegram та інших месенджерах, коли періодично (або систематично) перевіряються корпоративні та особисті сторінки в соціальних мережах, навіть наймісткіший акумулятор мобільного пристрою не здатний весь день відпрацювати на одному заряді.

Мінімальний обсяг АКБ від лідерів ринку (таких як Belkin & Xiaomi) починається від 5000 мАг, далі йдуть АКБ на 10000 мАг, а тих, хто любить побільше (і важчіше) є моделі на 20000 мАг. Вага останніх поки є їх основним недоліком.

Сучасна швидкість життя вимагає і сучасних стандартів зарядки. Швидкість обміну інформацією і витрати енергії зросла, зарядка теж повинна бути швидкою.

Швидка зарядка Quick Charge

Користувачі вимагають підтримку швидкої зарядки пристроїв Quick Charge – вона дозволяє оперативніше заряджати й сам акумулятор, і пристрої, підключені до нього. Сучасний смартфон не забуває повідомити власника, що йде не просто зарядка, а швидка швидка. Тут є і свої підводні камені: швидка зарядка найчастіше підтримується тільки через якісний кабель (їм АКБ зазвичай комплектується), а ось базовий мережевий або автомобільний зарядний пристрій (їх в комплекті немає) Quick Charge можуть не підтримувати.

Qi зарядка

Втім, дроти — це вже не сучасно. Вже понад три роки з 2017-го року розвивається тренд бездротових навушників (які теж потрібно заряджати). Якщо не зарядка, то підзарядка найсучасніших гаджетів може проходити без проводів, завдяки бездротовому інтерфейсу стандарту Qi. Два-три роки тому Qi поставлявся у вигляді окремих зарядних станцій, а зараз присутній в якості додаткової опції на останніх моделях зовнішніх АКБ. Зарядка через Qi — це, звичайно, не швидко, але зручно — дроти тут взагалі не потрібні, достатньо покласти гаджет на виділену зону.

Обігрів рук

Є різновиди зовнішніх АКБ не такі технологічні, скільки цікаві. Тут винахідливішими всіх виявилися азіати. В Азії вже кілька років хороші продажі показують акумулятори з функцією обігріву рук, навіть в тих регіонах, в яких для нас зима тепла. Азіати рекомендують прикладати технологічну грілку до травм, до живота в разі переїдання і просто зігріватися.

Програвання музики

В інших моделях АКБ має сенс перевіряти якість динаміків і децибели. Це про зовнішні акумулятори з інтегрованими колонками (або колонки з інтегрованими акумуляторами).

Ці пристрої дозволяють як програвати музику зі смартфона через Bluetooth, так і заряджати саме джерело музики та й не тільки. Такі колонки не найпотужніші, але цілком здатні заповнити звуком невелике приміщення або простір в радіусі кількох метрів.

Ліхтарик, який завжди доступний

Xiaomi схрестили зовнішній акумулятор з ліхтариком. Flashlight Power Bank забезпечує плавне регулювання світлового потоку, а літій-іонний акумулятор дозволяє підживити пристрій.

У великому місті ліхтарик не є самим обов’язковим аксесуаром, але може стати в пригоді на природі.

Зовнішні акумулятори з додатковим функціоналом коштують дорожче. Вони не витіснять з ринку класичні пауер-банки, але на них варто звернути увагу, тим, хто втомився від стандартних рішень і тим, хто хоче зробити оригінальний подарунок.

Буде цікаво подивитися, як акумулятори будуть еволюціонувати далі. Можливо, замість ліхтарика туди інтегрують проектор; можливо відразу зроблять виїмки для бездротових навушників; для любителів активного відпочинку туди можна додати компас. Еволюція точно буде цікавою — з гаджетами ніколи не буває нудно.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік