Спосіб відволіктися: Hogwarts Legacy — наймасштабніша гра по всесвіту Гаррі Поттера

Сьогоднішній день стане знаковою датою для фанатів «Гаррі Поттера» по всьому світу. Саме сьогодні вийде Hogwarts Legacy — наймасштабніша гра по чарівному всесвіту за всю її історію існування.

«Гоґвортс: Спадщина» — по-справжньому грандіозний проєкт, на який шанувальники франшизи чекали більше 20 років. Ми зібрали всі найважливіші деталі про нову гру по Гаррі Поттеру і коротко розповімо про найголовніше.

Що таке Hogwarts Legacy?

Hogwarts Legacy (або «Гоґвортс: Спадщина») — великий рольовий екшен по всесвіту «Гаррі Поттера». Його події розгортаються наприкінці XIX століття та розповідають про повстання гоблінів на чолі з Ранроком та темним магом Віктором Руквудом. Разом вони спробують заволодіти артефактом, який ставить під загрозу існування всієї чарівної спільноти.

Головні антагоністи Hogwarts Legacy: Ранрок і Віктор Руквуд

Головним героєм стане учень Гоґвортсу, який розпочав своє навчання лише на п’ятому курсі – дуже рідкісне явище для чарівного всесвіту. Розробники запевняють, що цьому є своє пояснення, тримаючи майже всю решту інформації про сюжет у строгому секреті. Відомо лише, що героя можна буде створити у дуже глибокому редакторі персонажа.

Структура Hogwarts Legacy нагадує класичні ігри про «Гаррі Поттера» з домішкою культової Bully від Rockstar: потрібно буде відвідувати уроки та вчитися чогось нового, а також проходити сюжетні та побічні завдання.

Автори приготували для дослідження не тільки Гоґвортс, а і його околиці, включаючи село Гоґсмід, поле для квідичу та безліч інших локацій, прихованих від очей маглів. Вивчати околиці можна буде не лише пішки, а й верхи на мітлі, гіпогрифі та навіть фестралі. У «Гоґвортсі» буде повноцінний цикл зміни дня та ночі, а також пори року.

Як влаштована Hogwarts Legacy?

Однією з головних рис Hogwarts Legacy стане повноцінний відбір на факультети. Гравець зможе сам вибрати, до якого класу вступити: Гріфіндор, Слизерин, Когтевран або Пуффендуй. У кожного факультету будуть свої вітальні та атрибутика, виконані у звичних для них кольорах.

Вітальня Пуффендую

Бойова система стане набагато глибшою, ніж у минулих іграх за «Гаррі Поттером». Для перемоги над ворогами потрібно буде грамотно комбінувати заклинання, ухилятися і блокувати випади супротивника. Загалом у Hogwarts Legacy кілька десятків заклятть, включаючи непробачні Авада Кедавра, Імперіо та Круціо. Їх можна буде вивчити лише за межами школи, і за бажання ними можна взагалі не користуватися.

Під час виконання завдань та навчання в Гоґвортсі головний герой зароблятиме досвід, який можна витратити на спеціальні таланти. Вони діляться відразу п’ять категорій: від скритності до потужності заклинань.

П’ять видів талантів

Крім прокачування, у Hogwarts Legacy можна буде створювати, купувати та знаходити різне спорядження. Воно відрізнятиме не лише зовні, але й даватиме різні бонуси на кшталт збільшення здоров’я, зменшення перезарядження заклинань та безліч інших корисних ефектів. Спорядження можна покращувати, у тому числі привласнюючи інші властивості і змінюючи його зовнішній вигляд.

Зрештою, у грі можна буде будувати стосунки з іншими персонажами, виконуючи їхні прохання. Деякі з них супроводжуватимуть героя у сюжетних завданнях, побічних квестах та допомагатимуть у сутичках із противниками.

Напарниця головного героя Поппі Світтин

Виручай-кімната і все-все-все

Важливим елементом Hogwarts Legacy стане Виручай-кімната, яка стане базою для гравців. Це окрема велика локація в Гоґвортсі, де можна буде облаштувати свій особистий простір, завести домашніх звірів, зайнятися приготуванням зілля та відпочити від сюжетних подій.

По суті, Виручай-кімната стане повноцінною грою в грі — такою собі чарівною The Sims. Саме тут потрібно витрачати основні ресурси, отримані в процесі проходження. Так, на одній із трансляцій автори показували будівництво будівель за місячне каміння та облаштування декорацій.

Будівництво будинку у виручай-кімнаті

Наймилішим елементом хаба, безперечно, стануть домашні тварини. Вони будуть утримуватись у звіринці: їх треба буде годувати, грати з ними та навіть давати їм прізвиська. До того ж їм можна буде купити іграшки, щоб їм не було нудно, поки їхній господар десь пропадає.

Невеличкий звір у виручай-кімнаті

Зрештою, у Виручай-кімнаті можна варити зілля, яке постійно використовується в бою: від заповнення здоров’я до збільшення захисних характеристик. Потужні еліксири вимагають чимало часу на створення, проте вони можуть врятувати герою життя в особливо спекотних поєдинках.

Що ще потрібно знати про Hogwarts Legacy

  • У грі не буде квідичу — за сюжетом він заборонений поточним директором школи.
  • У Гоґвортсі можна зустріти знайомих персонажів: від Майже Безголового Ніка до півтергейсту Півза та професора Бінса – викладача історії магії.
  • У замку та його околицях дуже багато секретів, які доведеться розкривати самому. Для проходження деяких головоломок потрібно вивчити більш просунуті заклинання.
  • По ходу проходження шляху героя стануть як темні чарівники й гобліни, а й дракони, скелети та інші небезпечні істоти.
  • Бойова система проста за своєю суттю, але дуже комплексна за наповненням.
  • Тут немає системи моралі: ви можете творити добро і зло.
  • У грі багато різних мініігор у дусі чарівного керлінгу та інших активностей.
  • На сюжет піде близько 35 годин, а на повне проходження може й понад 80 годин.
  • Автори називають Hogwarts Legacy «тою самою грою, на яку фанати чекали 20 років».

Системні вимоги Hogwarts Legacy

Мінімальні вимоги — для 720р при 30 FPS з низьким рівнем графіки

  • Процесор – Intel Core i5-6600 або AMD Ryzen 5 1400.
  • Відеокарта – GeForce GTX 960 або AMD RX 470.
  • Оперативна пам’ять – 16 ГБ.
  • Місце на диску – 85 ГБ (бажано на SSD).

Рекомендовані вимоги — для 1080р при 60 FPS з високим рівнем графіки

  • Процесор – Intel Core i7-8700 або AMD Ryzen 5 3600.
  • Відеокарта – GeForce GTX 1080 Ti або AMD RX 5700 XT.
  • Оперативна пам’ять – 16 ГБ.
  • Місце на диску – 85 ГБ (SSD).

Рекомендовані вимоги у 2К-дозвіл — для 1440р при 60 FPS з ультраналаштуваннями графіки

  • Процесор – Intel Core i7-10700k або AMD Ryzen 7 5800X.
  • Відеокарта – GeForce RTX 2080 Ti або AMD RX 6800 XT.
  • Оперативна пам’ять – 32 ГБ.
  • Місце на диску – 85 ГБ (SSD).

Рекомендовані вимоги в 4К-дозвіл — для 2160р при 60 FPS з ультра-налаштуваннями графіки

  • Процесор – Intel Core i7-10700k або AMD Ryzen 7 5800X.
  • Відеокарта – GeForce RTX 3090 Ti або AMD RX 7900 XT.
  • Оперативна пам’ять – 32 ГБ.
  • Місце на диску – 85 ГБ (SSD).

Чому про Hogwarts Legacy говорять

1. Все зробили за каноном

Перша причина популярності – масштаби гри. У Hogwarts Legacy відтворили всі знамениті місця з Гаррі Поттера. Тут можна погуляти Гоґвортсом, знайти Совятню і ту саму платформу «9 і 3/4», в яку безглуздо врізався Рон Візлі. Блогер під ніком ElAnalistaDeBits порівняв локації Hogwarts Legacy з місцями з фільмів про Гаррі Поттера. Подивіться, що розробникам вдалося відтворити:

У Hogwarts Legacy також не можна вибрати чарівну паличку, що сподобалася. За романом Роулінг, паличка вибирає чарівника, а не навпаки (всі пам’ятають ту саму сцену, коли Гаррі Поттер і Геґрід прийшли до крамниці з магічними інструментами). Крім цього, у грі є розподільний капелюх, який каже, в якому факультеті навчатиметься головний герой. Тут творці зглянулися на геймерів – факультет можна поміняти, якщо гравець не згоден з результатами капелюха.

2. Цікавий сюжет

Історія говорить про студента, який вступив до Гоґвортсу відразу на п’ятий курс. За сюжетом неясно, у чому «винятковість» героя, але саме він має врятувати світ від лиходіїв – гоблінів. Ці істоти займаються ремеслом: карбують монети, кують зброю та створюють вишукані прикраси, а маги все одно їх не поважають. У 1747 році чарівники публічно принизили гобліна Гирга Грязного, що спричинило повстання. Бунт удалося придушити, але гобліни залишилися скривдженими і готуються до нової війни.

Лідером гоблінів став Ранрок: мріє знищити всіх чарівників. У персонажів гри з ним особисті рахунки, оскільки Ранрок прокляв сестру нашого партнера Себастьяна Селлоу. Гобліни стали сильнішими, адже вони уклали союз із темними магами.

У ході гри з’ясується, що наш герой має давню магію. Навіть досвідчені професори нічого про неї не знають. Геймеру доведеться прокачувати свої навички, вивчати нові прийоми та здібності, щоб здолати гоблінів. Чим закінчиться зіткнення, спойлерувати не будемо. Подивіться трейлер до гри:

3. Багато додаткових завдань

Користувач може відволіктися від основного сюжету та дослідити світ. Наприклад, можна досліджувати Гоґвортс, шукати предмети для прокачування та приєднаються до мініігор.

4. Якісна гра

Ще одна причина популярності – гарні відгуки ігрових критиків. Після публікації оглядів рейтинг Hogwarts Legacy для PS5 становив 85/100, для Xbox Series X – 89/100. Експерти хвалять цікавих персонажів, деталізований світ із різноманітними локаціями та відсиланнями для шанувальників. Також виділяють різноманітні механіки, цікавий ігровий процес та нестандартні головоломки. Недоліками вважають проблеми з продуктивністю, нестачу ворогів, повтори в ігровому процесі та відсутність квідичу. Зацініть геймплей:

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени

Як донат погіршує ігри, руйнує життя людей і що з цим робити