Як зберегти заряд смартфону у надзвичайній ситуації

Сьогодні, коли дуже важливо не піддаватися паніці, коли зв’язок з близькими є одним з найбільш пріоритетних завдань – насамперед важливо зберігати спокій і заздалегідь підготуватися до різних варіантів розвитку майбутнього. У звичайні часи зв’язок та Інтернет завжди доступні, проте варто підготуватися і до того, що вони можуть працювати з перебоями, або зникнути взагалі.

Як заощадити батарею смартфона

Сьогодні кожен смартфон обладнаний режимом економії енергії, тому найкращим варіантом буде якнайшвидше перевести пристрій у цей режим. Чим більше заряду має батарея, тим довше телефон працюватиме в такому режимі.

Коли пристрій переходить у режим економії енергії, його функціональність серйозно знижується. Частина найбільш енерговитратних процесів вимикається, а частота процесора знижується. Режим енергозбереження може включатися вручну або автоматично, коли досягається певний відсоток заряду акумулятора. Однак, ми рекомендуємо налаштувати його саме вручну.

Для максимально швидкого заряджання треба смартфон вимкнути. Не заблокувати, а саме вимкнути взагалі! І якщо у когось айфон, який вмикається при приєднанні зарядки, відключіть цю функцію. Що впливає на швидкість розрядження пристрою найбільше? Високий рівень яскравості, GPS (його ще вороги пеленгувати можуть), автоповорот екрана, увімкнений Wi-fi та мобільний інтернет, вібрація, використання великої кількості застосунків.

Якщо ви хочете дивитися новини – мобільний зв’язок можна увімкнути. Якщо у сховищі є Wi-fi – навпаки, мобільний зв’язок рекомендується вимкнути. Але краще залишити саме мобільний, людям потрібні сповіщення, а Wi-fi прив’язаний до одного місця. Перебігли, забули, залишилися без новин і сповіщень. Вібрацію треба відключити, звук можна зменшити в нуль.

Режим літака вмикати необов’язково, він, звісно, заощаджує батарею, але ви натурально не зможете використовувати гаджет як телефон.

Якщо ви знаходитесь у великому скупченні людей (метро, сховища, підвали тощо) – наша порада щодо сортування черги на зарядження гаджетів, якщо вона велика: нові Android заряджаються до 75%, старі – до 50%, і заряд регулярно моніториться. iPhone заряджаються півгодини, не більше, перевірити ємність без включення не варіант. Такі гаджети, як павербанки слід заряджати до 75% і більше відсотків, більше – краще, це пріоритет. Але обов’язково треба ділитися ними за необхідності, зарядивши смартфон, що сів у нуль, до 5% або 10%. Також – смартфони, що сіли в нуль, набагато важливіші за ті, що поставили на зарядку напівзарядженими.

А ще деякі користувачі рекомендують знімати чохол під час зарядки, оскільки в ньому тепло гірше відводиться, що позитивно впливає на роботу акумулятора – він менше нагрівається. Правда, різниця в температурі з чохлом і без настільки мала, що, на наш погляд, подібним займатися не варто, тим більше що ймовірність пошкодити пристрій без чохла вище. А він наразі важливий, як ніколи.

І рекомендуємо ділитися швидкими зарядними пристроями та кабелями, у цій ситуації будь-яка допомога – важлива!

Які програми потрібно встановити на смартфон

Мапи. Насамперед потрібно скачати автономні карти території, на якій ви проживаєте. Це можна зробити практично у всіх застосунках, які надають інформацію про карти. Покажемо на прикладі програми Мапи від Google. Для цього потрібно відкрити застосунок та натиснути на зображення власного облікового запису у пошуковому рядку. Далі вибираємо пункт меню Мапи офлайн. Тепер потрібно натиснути меню Завантажити карти області. Вибираємо зону населеного пункту або області регулюючи розмір свайпом, і завантажуємо мапи на смартфон. Надалі мапи вибраної області будуть доступні в програмі навіть за відсутності Інтернет-з’єднання.

Офлайн-месенджери. Важливо мати на телефоні офлайн-месенджер (а краще кілька), який може стати в пригоді в умовах відсутності Інтернету та мобільного зв’язку. Такі програми, звичайно, не зможуть надіслати повідомлення в інше місто, проте здатні забезпечити зв’язком на відстані до 100 м через Bluetooth: Bridgefy, FireChat, Briar, Two Way: Walkie Talkie, Rumble. Важливо перевірити працездатність застосунка після встановлення!

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24