Як зробити свої наліпки для Telegram: покрокова інструкція

Напевно немає жодного користувача Telegram, яких хоч раз у житті не милувався наявними наліпками. З кожним роком їх стає дедалі більше і ви напевно вже помітили, що багато людей та брендів мають свої індивідуальні стікерпаки. Може, час і вам створити? Розповідаємо, як це зробити.

1. Вибрати емодзі, до яких будуть прив’язані наліпки

Кожна наліпка в Telegram прив’язана до того чи іншого емодзі (смайлу) і показуватиметься тоді, коли користувач вибере цей емодзі. При виборі емодзі спочатку показуються наліпки з наборів, які збережені на пристрої, а потім всі наявні.

Визначте, для яких емодзі ви робитимете наліпки. Це може бути базові емоції – сміх, плач, поцілунок, гнів (вони зазвичай знаходяться на початку всієї розкладки). Або це можуть бути всі емодзі з розкладки (але тоді потрібно буде намалювати дуже багато наліпок). Ще це можуть бути найпоширеніші та найпопулярніші емодзі – тоді є шанс, що ваш стікерпак стане популярним у Telegram. За даними Unicode, найпопулярніші емоції у 2021 році – ті, що знаходяться праворуч на малюнку нижче:

Порада: якщо вам незрозуміло, в якій ситуації використовувати певний стікер, це і користувачам не буде зрозуміло, а значить ним можна нехтувати.

2. Намалювати наліпки

Коли емодзі обрано, потрібно створити картинки, які їх замінять. Якщо ви не дизайнер, це може бути дуже складно. Але можна зробити наліпки на основі мемів, які завжди популярні.

До фотографії просто додається напис – вуаля, наліпка готова.

Це можуть бути й фотографії без підписів. Наприклад, є цілий стікерпак із героями серіалу «Друзі». Емоцій у серіалі достатньо, так що є наліпки практично на кожну емодзі.

Якщо мем або фотографії не підходять, готуйтеся малювати кожну наліпку – це схоже на створення мультфільму. Потрібно вигадати персонажа, відмалювати його в зручному редакторі й потім зобразити кілька його емоцій – для кожного емодзі, обраного на попередньому етапі.

Важливо: розмір наліпок має бути до 512×512. Інакше на наступному етапі їх не вдасться додати на платформу. Також у наліпки має бути біле обведення та тінь, як у прикладі Telegram.

3. Завантажити в Telegram за допомогою бота

Далі – найпростіше: завантаження готових наліпок в Telegram за допомогою бота @Stickers. Керувати ним слід за допомогою команд.

Алгоритм додавання нового стікерпаку до Telegram:

  • Виберіть або наберіть /newpack на клавіатурі.
  • Введіть назву нового стікерпаку.
  • Надішліть першу наліпку. Вона має бути на прозорому фоні, у форматі PNG або WEBP та у розмірі 512×512. Найзручніше це робити через десктоп-додаток Telegram або у веб-версії.
  • Тепер виберіть емодзі, до якого буде прив’язана наліпка.
  • Завантажте інші наліпки за тим самим алгоритмом.
  • Наберіть або виберіть з меню команду /publish, щоб опублікувати набір. Бот запропонує створити посилання на стікерпак, який виглядатиме так: https://telegram.me/addstickers/назвастікерпака

Готово! Тепер посиланням на стікерпак можна ділитися з друзями, підписниками або клієнтами.

Важливо: Не варто завантажувати зображення, захищені авторськими правами.

У цей же бот можна завантажити анімовані наліпки, вимоги до них такі ж, як і до простих. Щоб зробити анімовану наліпку, потрібно скористатися програмою для редагування анімацій, наприклад, Adobe After Effects або Figma.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску