10 можливостей Telegram, про які ви могли не знати

У 21 столітті існує безліч месенджерів: Viber, WhatsApp, Line, месенджер FВ, WhatsApp, тощо. Проте, поруч з Telegram вони нервово курять в сторонці. Його зручність та увага до дрібниць вражає. Далі розглянемо кілька секретних «прийомів», які, можливо, для вас стануть справжнім відкриттям.

1. Як непомітно читати повідомлення в Telegram?

Бувають ситуації, коли хочеться прочитати повідомлення, але при цьому робити це так, аби співрозмовник не знав, що ви його прочитали. Зробити це дуже просто, але це можливо лише в мобільній версії Telegram:

  • Увімкніть авіарежим у налаштуваннях телефону
  • Прочитайте повідомлення
  • Закрийте Telegram
  • Вимкніть авіарежим.

Таким чином, ви прочитаєте повідомлення, але відправник про це не дізнається.
Якщо ви все зробите правильно, у співрозмовника залишиться статус «не прочитано».

2. Як побачити повний список фоловерів на каналі?

Про ці зручні функції звичайно мало хто знає, оскільки працює вона лише в desktop-версії. Тепер, покроково:

  • Обираємо свій канал;
  • Заходимо справа в інформацію про канал, внизу натисніть на кількість учасників;
  • Натиснемо на іконку лупи та вводимо у поле символ *.

Відкривши повний список ваших підписників, можете видаляти недійсні облікові записи або ж дивні нікнейми та проводити інші операції з підписниками.

3. Що робити, якщо потрібно систематизувати повідомлення в Telegram?

Як бути, якщо в стрічці випуски каналів, повідомлення від контактів, повідомлення від ботів та пости з групових чатів змішалися в одну купку, та ви губитесь у цьому потоці? Не варто панікувати – вихід є!  Якщо у вас ОС Android, спробуйте додаток Plus Messanger. Головна його особливість – розділення на окремі вкладки з каналами, чатами, групами, ботами. Теми та зовнішній вигляд ви можете легко налаштувати на свій розсуд. Посилання на Play Market тут. Якщо у вас iPhone – можна скористатися аналогом Teleplus. Посилання на iTunes.

4. Як забезпечити особисту конфіденційність у месенджері?

Важливо знати: не можна приховати обліковий запис з глобального пошуку, якщо заданий юзернейм. Після присвоєння ніку (в налаштуваннях «Ім’я користувача»), по ньому завжди можна знайти й сам профіль. Проте, контакт, що вказаний в опису каналу через пошук може видати схожу людину (ніби пошук по юзернейму в Skype).

5. Як сховати чати з відключеними сповіщеннями?

Відсутність категоризації чатів незручно і це факт. Припустимо, ви не хочете зі своїх міркувань використовувати неофіційні клієнти. Вихід є, єдиний нюанс: опція працює лише в desktop-версії Telegram. Для активації сортування необхідно:

  • Обрати в меню пункт «Налаштування»;
  • Включити англійську розкладку клавіатури;
  • Набрати на клавіатурі «workmode»;
  • Натиснути «ОК».

Після цього додаток перезавантажиться, та зверху всіх чатів з’явиться напис «Сховати чати без сповіщень», натиснувши на яку з загального списку сховають всі чати, в яких виключені сповіщення. Аби їх повернути, варто натиснути на ту ж область на підпис «Показати усі чати». Відмикається функція таким же чином, як і вмикається – через ввід команди «workmode» в «Налаштуваннях».

6. Як закріпити важливий контакт та вирізати системні повідомлення?

Закріплений чат, контакт чи канал будуть знаходитись завжди зверху списку в вашій стрічці. Це можна зробити, викликавши відповідне меню довгим натисненням по потрібному вам елементу. Якщо з правої сторони з’явиться кнопка-скріпка (Pin), то все зроблено правильно.

Також багато хто залишає без уваги службові повідомлення, котрі ставить за вас Telegram автоматично при зміні логотипу або при закріпленні допису. Їх можна та треба видаляти через меню, котре висвічується після довгого натискання на службове повідомлення.

Ці опції передбачені лише в mobile та desktop-версії месенджера.

7. Як створити свого власного чат-бота без витрат?

Всі хто хоч раз дізнавався про боти зустрічались з @Botfather. Але як бути, якщо хочеться чогось більшого? На допомогу приходить @Manybot. Він позбавляє від необхідності вчити мови програмування для прописування алгоритмів бота: дозволяє робити авторепости з інших соцмереж, а також служить для додавання команд, які можуть викликати звичайний текст, опитування, розсилки та інше. Зручніше це тим, що дозволяє створити та налаштувати чат-бота не виходячи з месенджера

Що ще є? Познайомтесь із Botmother. Сервіс являє собою візуальний і багатоплатформовий конструктор чат-ботів майже під всі популярні месенджери.

8. Як додати важливий пост у зібране?

Дуже корисна функція виявилась не зовсім очевидною, оскільки в налаштуваннях у нас є меню «Обране», але як додати туди та зберегти важливі пости? Це робиться через функцію «репост». Вона являє собою стрілку з правого боку внизу від будь-якого поста. При натисненні на неї ми потрапляємо у список, де першим буде стояти пункт «Обране».

Обираємо «Обране» та тиснемо «Надіслати». Тепер важливе повідомлення не втратиться та буде завжди під рукою, особливо якщо закріпити «Обране» в вашому списку контактів, чатів та каналів. Як закріпити чат, ви уже знаєте.

9. Які можливості існують у сервісі для лонгрідів Telegra.ph?

Можливості форматування тексту.

Якщо при написанні статті натиснути Enter, наступна стрічка розпочнеться з абзацу, а Shift+Enter дозволить починати писати з нової стрічки без візуального інтервалу між ними.

Спробуйте ввести з нового рядку *** та натиснути Enter. Відбудеться заміна на ідеальну лінію розділення, за допомогою якою можна розділяти по сенсу блоки тексту чи додавати в кінці помітки, підпис чи заклик на репост.

Підписка на канал прямо зі статті.

Відмінна можливість безкоштовного просування вашого каналу через гостьові статті, та й просто для тих випадків, коли діляться вашим матеріалом. Суть зводиться до того, що на текст, введений в поле «Автор», вішається посилання на ваш канал.

Тоді для тих потенційних підписників, хто відкриє цю статтю з мобільного чи планшету, показується в заголовку кнопка «Приєднатися». Коли ви натискаєте на неї, оформляється швидка підписка прямо зі статті.

Збій чи помилка роботи сервісу

Такі випадки вже були та можуть повторитись знову. Як бути, якщо посилання не відкриваються? Тут є два варіанти: або чекати поки виправлять та все налагодиться, або ж використовувати обхідний маневр, суть якого полягає в підміні домену telegra.ph в URL посилання на резервний graph.org.

10. Як зручніше записати аудіоповідомлення в Telegram?

Найпоширеніший спосіб записати аудіоповідомлення – затиснути кнопку мікрофону, наговорити текст, відпустити кнопку та надіслати повідомлення. Як бути, якщо проговорений текст довше за хвилину та ваш палець на затиснутій кнопці вже починає затерпати?

Спосіб 1. Потягніть пальцем уверх та запис стане в замок, дочекавшись закінчення вашого монологу.

Спосіб 2. Ще зручніший та природніший: достатньо лише піднести телефон до вуха – як при розмові – та, наговоривши повідомлення, надіслати чи видалити його. У налаштуваннях за це відповідає функція «Запис голосу при наближенні». Достатньо просто відкрити потрібний чат та піднести телефон до вуха, аби записати чи прослухати отримане повідомлення. При цьому запис вашої відповіді починається автоматично після прослуховування аудіо вашого співрозмовника до кінця. Незамінна річ, коли хочеться дізнатися, що прислали в гамірному місці. Вже точно зручніше, ніж лізти за навушниками.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

А як щодо психотерапевта? — як простий експеримент показав, що штучний інтелект може давати гідні поради

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

Як зробити свої наліпки для Telegram: покрокова інструкція

10 можливостей Viber які ви не знали