Як залишатися сфокусованим в офісі?

Продуктивний робочий день потребує чіткого планування. Готові до змін?

На роботі нас підстерігають різноманітні фактори, що постійно відволікають. Останні особливо помітні у так званих офісах відкритого типу, що встигли зарекомендувати себе як найбільш руйнівні для загальної продуктивності команд. Починаючи від зустрічей і закінчуючи колегами, які хочуть спокійно поспілкуватися – в сучасному офісі важко реалізувати майже усі задачі. Наша зосередженість зазнає повного фіаско, і як наслідок, потерпає і наша продуктивність. Що ми можемо зробити для того, щоб мати можливість працювати?

Немає жодної єдиної формули, яка суттєво покращить вашу роботу. Однак, якщо ви дізнаєтеся, що саме підходить саме вам, зможете прийти до певного успіху – робити більше за коротший час. Нижче наша редакція розповість про декілька трюків, які допоможуть підвищити продуктивність.

Ігноруйте людей, щоб залишатися сфокусованим

Є час для роботи, і є час для спілкування. Щоб зосередитися, потрібно заблокувати «відволікання» вільного часу. Це означає закриття соціальних медіа, ігнорування офісної драми, яка набирає обертів десь поруч, а також відхилення будь-яких дзвінків або запитів від колег. Хоча всі інші можуть думати, що їхня проблема є найбільшою кризою у світі й вимагають вашої уваги, насправді, є дуже мало речей, які не можуть почекати годину.

Наприклад, можна працювати блоками по 55 хвилин, а потім присвятити 5 хвилин розтягуванню, приготуванню кави або перевірці всього, що ви пропустили. Деякі люди можуть ефективно зосередитися лише на 25 хвилин – і це їхній максимум. Знайдіть ритм, який є найбільш комфортним для вас. Якщо є можливість, ховайтесь за закритими дверима офісу. У тому разі, якщо ви працюєте у відкритому офісі, пара хороших навушників, як правило, є найкращим способом сигналізувати про ваше небажання говорити.

Керуйте своєю електронною поштою та Slack

Деякі люди не перевіряють електронну пошту до обіду. Таким чином, вони впевнені, що зроблять усі важливі справи до того моменту, як почнуть відволікатися на кореспонденцію. Хоча більшість з нас не може дозволити таку розкіш, але все ще залишаються ті, хто має можливість регулювати спосіб отримання інформації в інтернеті. Ви повинні встановити правила: коли ви читаєте електронні листи, і на які з них відповідаєте одразу. Це стосується й особистих переговорів зі співробітниками, термінових листів (які навряд чи є дійсно терміновими), тому їх можна спокійно відкласти до наступного ранку. Що стосується Slack – можна перевіряти розмови декілька разів на день.

Скажіть «ні» зустрічам

Хоча зустрічі не є джерелом всього зла, на них зазвичай витрачається більше ресурсів, ніж вони варті.

Проводячи зустріч, дійте за планом та переконайтеся, що присутні лише ті люди, які мають на ній бути. 30 хвилин – саме той час, якого вистачить на більшість зустрічей. Проте, багато менеджерів люблять проводити зустрічі досить часто. Отже, ви повинні бути критичними й навчитися говорити «ні», якщо ви відчуваєте, що не будете корисним для наступних зборів. Якщо це можливо, заплануйте всі свої щотижневі зустрічі в один день. Тоді вони не відволікатимуть вас у всі інші дні та дозволять сконцентруватися на роботі впродовж тижня.

Не ходіть до офісу

Якщо вам поталанило працювати віддалено або мати гнучкий графік, скористайтеся цим шансом. Робота вдома дозволяє краще оперувати своїм часом. Ви заощаджуєте час на дорогу до роботи, і до вас не приходитимуть колеги, які палко бажають поспілкуватися. Але, звісно, є і певні нюанси. Важливе значення має баланс між роботою та особистим життям, адже можна настільки поринути у роботу, що на все інше не вистачатиме часу.

Краще бути рішучим, ніж безнадійно неефективним

Так, це може здатися радикальними, але це єдиний спосіб, завдяки якому можна виконати роботу. Іноді важко відмовити колезі або другу, але хто як не ви потурбується про вашу вчасно та гарно виконану роботу? Іноді може здаватися, що без вашої термінової відповіді трапиться щось катастрофічне. Але це не так (принаймні, у більшості випадків). Цінуйте свій час та уникайте марних відволікань.

ВАРТО ЧИТАТИ:

Джерело: TNW

Читайте также:

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

Як використання штучного інтелекту впливає на нашу продуктивність?