Як розпізнати чат-бота під час листування?

Онлайн-відносин в наш час розвиваються надто швидко. Простіше за все запитати в людини про щось інтимне в онлайні. Адже ви можете сховатися за комп’ютерною завісою та вийти з профілю соціальної мережі. Проте, іноді не можна перевірити, хто ж саме знаходиться по ту сторону екрану. Після того, як ви поділитесь своїми інтимними секретами з таємничим незнайомцем чи незнайомкою, дуже сумно думати про те, що це був бот. Такі машини не мають якоїсь певної цілі окрім збору інформації на вас. Якщо дані отримані, їх можна буде використовувати навіть для кримінального злочину. Ось що потрібно робити, аби уникнути таких ситуацій.

Бота дуже легко визначити, якщо знати що саме потрібно шукати в онлайн-розмовах. Найефективніші чат-боти це ті, які керуються справжніми людьми. Але за більшістю машин не стоїть людина як така та вони поводять себе надто вже штучно. Якщо навіть боти будуть вам співчувати, ви відчуватимете оцю штучність.

Як розпізнати чат-бота?

Швидкі відповіді

Чат-бот надто швидко думає. Аби зареєструвати те, що ви кажете, та написати вам відповідь, їм знадобиться трохи менше секунди.

Повторення

Що? Ти повторюєш за мною? Чат-боти дуже часто повторюють те, про що ви їм говорите. Вони запрограмовані так, аби імітувати ваше мислення. Замість природної паузи вони повторюють те, що ви сказали.

Закінчене речення

У спілкуванні в мережі ми майже ніколи не використовуємо закінчені речення. Ми допускаємо помилки. Ми використовуємо фрази, короткі речення, емодзі, аби висловити свою особисту точку зору. Чат-бот запрограмований на «діловий» сленг.

Дивний синтаксис

Аби відтворити людську мову, боти намагаються робити граматичні помилки. Однак, вони будуть відтворювати одні ті ж помилки протягом всієї розмови. Якщо ви часто бачите між словами, наприклад, два пробіли, це один з ознак того, що з вами спілкується бот.

Інтимні питання

Аби дізнатися про вас та про те, як вам краще відповідати, боти будуть ставити вам багато питань. Ці питання можуть бути інтимними. Якщо вам починає здаватися, що вас примушують поділитися особистими подробицями свого життя, які ви не збиралися розповідати в інтернеті, це перша ознака для того, аби зупинити спілкування. Онлайн відносини не повинні вимагати повної відкритості та уваги.

Обмін посиланнями

Чат-боти також дуже часто надсилають вам посилання, які залежатимуть від теми розмови. Живі люди дуже рідко так поводяться. У звичайних відносинах в людей, як правило, не вистачає часу на те, аби виконувати одночасно багато завдань, як наприклад шукати інформацію в Google, спілкуючись з вами.

Які питання можна поставити чат-боту, аби вивести його на чисту воду?

Спитайте в нього дещо інтимне

Якщо співрозмовник активно розпитує вас про інтимні моменти вашого життя, то запитайте його про особисті речі у відповідь. Якщо перед вами бот, ви прочитаєте штучні відповіді або зовсім не отримаєте їх.

Використовуйте гумор у спілкуванні

Чат-боту важко висловити гумор на всіх його рівнях. Використовуйте сарказм. Тоді робот сам виявить себе.

Обговорення останніх новин в усіх подробицях

Чат-боти частенько змушені шукати інформацію, яку вони не розуміють або ж не знають. Якщо ви починаєте обговорювати з ними останні новини, ви легко зіб’єте їх з пантелику.

Відповідайте одним словом

Коли ви пишете «ем…», «чому?», «як?» не додаючи деталей, чат-бот не володіє контекстом, аби відповісти на питання. Якщо ви будете задавати машині односкладні питання, ви легко зможете її викрити.

Якщо ви виявили, що з вами говорить чат-бот, ви легко можете завершити розмову. Боти повинні задовольняти потреби людей. Вони чудово працюють онлайн-консультантами та продавцями. Але спроби розпочати з вами відносини без вашої згоди досить неетичні з їх сторони.

Якщо ми дозволимо ботам втручатися в наше емоційне життя, ми можемо стати жертвами кібер-злочинців, вони вкрадуть нашу особисту інформацію.

Захистити себе від такого роду обману дуже легко. Якщо в розмові з вами ваш співрозмовник вимагає поділитися чимось потаємним з вашого життя, ви завжди можете вийти з мережі або ж видалити його (чи її) з друзів.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT

Робособака встановила новий рекорд Гіннеса в спринті на 100 метрів