«Маячня цей ваш TikTok»: або як навчити алгоритми показувати цікавий вам контент

TikTok — це абсолютно новий тип соціальних мереж. На відміну від Instagram або Twitter, де необхідно вручну налаштовувати стрічку новин, TikTok показує персоналізовані рекомендації на основі точного алгоритму. Ось кілька порад, які дозволять навчити його показувати тільки те, що вам подобається.

Головна сторінка з рекомендаціями TikTok називається «популярні відео для вас» і це дійсно так: вона формується індивідуально виходячи з ваших уподобань. Однак для тренування і навчання алгоритму потрібен час.

Після реєстрації профілю відразу знайти цікавий контент буває непросто. Як правило, новий користувач на вкладці з рекомендаціями бачить вірусні ролики від найпопулярніших авторів. Ось кілька порад, які дозволять персоналізувати сервіс.

Використовуйте вкладку «Цікаве», щоб знайти тренди

На початку використання TikTok найпростіший спосіб знайти цікаві відео — це подивитися, що зараз в тренді. У нижній частині екрана поруч з кнопкою завантаження знаходиться значок «Цікаве». Натисніть на нього, щоб знайти популярні хештеги, звуки та ефекти.

Взаємодія з контентом за допомогою лайків і коментарів дозволить алгоритму зрозуміти ваші уподобання.

Шукайте те, що подобається

Використовуйте рядок пошуку у вкладці «Цікаве», щоб знайти привабливий для вас контент. Просто введіть улюблені теми, будь то наука, макіяж або кулінарія. Цей спосіб дозволяє знайти безліч відео з різними хештегом і музикою. Щоб той контент, що сподобався і подібний контент з’являлися на головній сторінці, можна поставити ролику лайк і підписатися на авторів.

Відкривайте нові звуки

Чим більше алгоритм дізнається про вас, тим більше ви почнете помічати різні тренди в TikTok. У більшості випадків вони будуються навколо звуків. Це можуть бути популярні аудіо супроводи, музичні композиції або навіть аудіо, створені іншими користувачами.

У правому нижньому кутку знаходиться коло, що обертається. Натисніть на нього, щоб побачити інші ролики, де використовується ця аудіодоріжка. Це простий спосіб знайти нових авторів, які не були в вашій стрічці рекомендацій.

TikTok — це відмінний інструмент, щоб заповнити час, поспілкуватися або дізнатися щось нове. Однак на початку використання може знадобитися деякий час для налаштування і навчання алгоритму. Тільки будьте обережні — за переглядом роликів в TikTok можна втратити три години й не помітити цього.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

10 найкращих генераторів відео зі штучним інтелектом

Make-A-Video: система штучного інтелекту, яка створює відео з тексту

10 онлайн-ігор, в які можна грати з дитиною на відстані