HP розробила лінійку продуктів спеціально для медичних закладів

Виробник електроніки HP анонсував нову лінійку продуктів, що призначена для використання в медицині. Лікарні, медичні заклади та приймальні лікарів отримають три спеціалізовані продукти: комп’ютер формфактору All-in-One, дисплей та ноутбук. Всі три продукти мають підвищену стійкість до бактерицидних засобів та регулярного «вологого прибирання» поверхні.

Розробники переконані, що посилена стійкість до санітаризації підвищить строк придатності техніки для використання у лікарнях, а також знизить рівень поширення інфекційних захворювань. Окрім того, ноутбук EliteBook 840 Healthcare Edition дозволяє відключити клавіатуру і тачскрін, щоб уникнути випадкового введення символів під час очищення. Натомість, сенсорні поверхні реагуватимуть на дотики в хірургічних рукавичках, а для входу в систему працівникам буде достатньо прикласти робочу перепустку до тачскріну — у нього вбудований RFID-датчик. Для захисту персональних медичних даних від крадіжки HP додала сканер відбитка пальця в ноутбук, а також захистила екрани всіх трьох продуктів системою проти читання «з-за спини».

Ноутбук має з’явитися на ринку в травні, а ПК EliteOne 800 Healthcare Edition All-in-One та монітор Healthcare Edition Clinical Review Display — в червні поточного року. Якщо ви також займаєтеся розробками в області медицини, біології, охорони здоров’я, беріть участь в конкурсі біомедичних стартапів MBioS Challenge. Переможців буде оголошено на цьогорічному iForum, що відбудеться 25 квітня в МВЦ, м. Київ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Джерело: HP, The Verge

Читайте также:

Штучний зір — наступний крок у розвитку мозкових імплантів

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Штучниій інтелект допоміг людям з деменцією візуалізувати спогади з дитинства