Huawei представила в Україні планшет MatePad 11, ультраширокий дисплей MateView GT та десктоп-ПК MateStation S

Підрозділ Huawei Consumer Business Group провів першу за багато місяців офлайн презентацію в Україні, в рамках якої офіційно презентував кілька своїх новітніх пристроїв. Перш за все слід відзначити планшет Huawei MatePad 11. Це перший девайс китайського вендора, дисплей якого підтримує частоту оновлення 120 Гц. Гаджет працює на базі фірмової ОС Huawei HarmonyOS 2.

MatePad 11

Завдяки високій частоті оновлення екрану дисплей нового MatePad 11 відображає відеоконтент із максимально плавною зміною кадрів. Прокрутка сторінок і документів відтепер плавніша, рукописний ввід — чутливіший. Технологія адаптації частоти кадрів додатково допомагає продовжити термін служби батареї.

Дисплей MatePad 11 підтримує колірну гаму DCI-P3, тому будь-які зображення мають яскравий та насичений вигляд. MatePad 11 також мінімізує вплив синього світла й мерехтіння екрана — двох основних факторів, що викликають втому очей. Новий планшет має сертифікати TÜV Rheinland Low Blue Light за технологію фільтрації синього світла (апаратне рішення) і за усунення видимого мерехтіння TÜV Rheinland Flicker Free.

MatePad 11 забезпечує якісний звук, що заповнює все приміщення, завдяки чотирьом вбудованим динамікам великої амплітуди виробництва Harman/Kardon.

Новинка підтримує з’єднання планшет-ПК у трьох режимах. Завдяки режиму «Дзеркало» користувачі можуть проєктувати екран ПК на планшет, перетворюючи його на блокнот для малювання, яким можна користуватися разом зі стилусом Huаwei M-Pencil другого покоління для створення швидких ескізів або вишуканих каліграфічних творів.

Офісні працівники можуть скористатися режимом «Розширення» та отримати ще більше місця для роботи завдяки другому екрану. Новітній режим «Співпраця» забезпечує взаємодію між пристроями з операційними системами HarmonyOS 2 та Windows, дозволяючи користувачам передавати текстові файли, зображення і документи одним перетягуванням.

Новий багатовіконний режим Multi-Window підтримує одночасне відображення чотирьох програм і двох pop-up вікон для зручної роботи з багатьма додатками. Вікна pop-up можна прибирати в App Bubble та у разі потреби швидко відкривати знову. Але слід зазначити, що всі ці функції підтримують лише певні програми.

Оновлений App Multiplier дозволяє запускати два завдання одночасно в одному додатку завдяки функції Window Lock. Станом на червень 2021 року майже 4000 додатків підтримують функцію App Multiplier для поліпшеного користувацького досвіду на планшеті.

Стилус Huawei M-Pencil другого покоління. Новий MatePad 11 сумісний зі стилусом Huawei M-Pencil другого покоління. Цей вдосконалений стилус має перо з платиновим покриттям, вирізняється наднизьким часом відгуку та підтримує 4096 рівнів чутливості до тиску.

Стилус має матову рельєфну поверхню для поліпшення зручності користування. Під’єднаний до MatePad 11, Huawei M-Pencil забезпечує ультранизький час відгуку — всього 2 мс, доповнюючи високу частоту оновлення FullView Display. Це гарантує найбільш сенситивне, плавне й ефективне рукописне введення, доступне на сучасних планшетах.

Клавіатура Smart Magnetic Keyboard. Нова клавіатура Huawei Smart Magnetic Keyboard підтримує кут нахилу 55/65 градусів, має магнітний тримач, бездротову зарядку й можливість підключення через Bluetooth. Вона підходить для набору тексту обома руками завдяки достатній відстані між клавішами та їхньому 1,3-міліметровому ходу, а також додаванню таких клавіш, як Fn, і підтримці клавішних комбінацій швидкого виклику.

MateView GT

Це перший ігровий монітор Huawei з ультрашироким дисплеєм, частотою оновлення 165 Гц та інноваційним вбудованим саундбаром. Huawei MateView GT має вигнутий екран 21:9 із діагоналлю 34 дюйми та роздільною здатністю 3440×1440 пікселів.

Зазначається, що MateView GT вирізняється високою точністю передачі кольорів, оскільки працює в колірній гамі DCI-P3. Кожен екран проходить через процедуру професійного калібрування для досягнення показника відхилення передачі кольору ΔE <2. До того ж MateView GT підтримує пікову яскравість 350 нітів, контрастність 4000:1 і технологію HDR 10 для реалістичнішого відображення візуального контенту.

Під його нижньою рамкою розташовано п’ятипозиційний джойстик. Продумане екранне меню (OSD) робить взаємодію з монітором простішою. MateView GT пройшов сертифікацію TÜV Rheinland Low Blue Light і підтримує режим DC dimming, а значить, він ефективно пригнічує синю складову підсвічування та мерехтіння, які можуть бути шкідливими для зору.

Саундбар Huawei MateView GT — це одночасно й акустична система, й опора монітора. Два вбудованих динаміки підтримують звуковий формат Stereo 2.0 для об’ємного звучання. Сенсорна панель із RGB-підсвічуванням не тільки пропонує налаштовувані світлові ефекти, а й дозволяє відрегулювати гучність звучання одним дотиком.

Можливості MateView GT розширює набір інтерфейсів: 3,5 мм роз’єм для навушників і мікрофона, два дисплейних порти HDMI 2.0, порт DisplayPort 1.4, порт USB Type-C для підзаряджання і повнофункціональний порт USB Type-C.

Завдяки інтелектуальній системі з двома мікрофонами, вбудованій у Huawei MateView GT, голос чутно на відстані до 4 метрів та в діапазоні 360°.

Інформацію про старт продажів та ціну Huawei MateView GT в Україні буде оголошено у жовтні 2021 року.

MateStation S

Новий настільний ПК Huawei MateStation S оснащений 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 4600G, виконаним по 7-нм технологічному процесу. Процесор також має інтегровану графіку Radeon.

Твердотілий накопичувач NVMe, підключеним через інтерфейс PCIe, підтримує високу швидкість зчитування/запису інформації. Користувачі також можуть розширити систему завдяки апаратному забезпеченню PCIe та двоканальній пам’яті DDR4, використовуючи додаткові отвори на материнській платі. Зокрема, система має вбудоване з’єднання 2×2 MIMO Wi-Fi для інтернету та Bluetooth 5.0 із можливістю бездротового підключення периферійних пристроїв.

Компактна система охолодження та безшумна вентиляція регулюють швидкість подачі вітру відповідно до температури деталей. Це забезпечує розумну терморегуляцію і тихішу роботу пристрою.

Завдяки перевагам розподільної технології Huawei новий настільний ПК підтримує функції Huawei Share і багатоекранної взаємодії. Вони відкривають користувачам нові можливості під час роботи з декількома пристроями.

Huawei MateStation S підтримує розподілену технологію Huawei та функції Huawei Share і багатоекранної взаємодії, що спрощують підключення та взаємодію між декількома пристроями. Користувачі можуть торкнутися смартфоном правої клавіші Shift на клавіатурі для підключення до настільного ПК і простої передачі файлів, а також редагування документів. Окрім того, оновлена функція багатоекранної взаємодії підтримує відтворення до трьох вікон одночасно. Це дозволяє користувачам ефективно виконувати декілька завдань із різних пристроїв на одному екрані. Ця функція сумісна з певними моделями смартфонів Huawei на EMUI 11 або пізнішій версії, а також настільним ПК Huawei MateStation S. Наразі підтримуються лише конкретні типи файлів і мобільних додатків. При активованій функції багатоекранної взаємодії користувачі можуть вмикати два додаткові вікна, де відтворюються мобільні додатки, окрім основного інтерфейсу смартфона (необхідна підтримка PC Manager 11.0 або пізнішої версії; можливо, користувачам потрібно буде оновити пристрій).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Samsung Galaxy Unpacked 2023: складні смартфони, нові планшети та годинник

Як скрінсейвери захищали монітори від вигоряння і чи потрібні вони зараз

Презентація від Google: нові смартфони Pixel 7 та 7 PRO, годинник Pixel Watch та планшет