Huawei випустив IdeaHub, пристрій 3-в-1 для відеоконференцзв’язку, відеопрезентацій та корпоративних нарад

Днями компанія Huawei представила в Україні доволі цікавий продукт для спільної роботи — IdeaHub. Це універсальний пристрій, який поєднує в собі одразу три інструменти: інтерактивна дошка/фліп-чарт, проєкція презентацій і засіб для проведення відеоконференцій. Але це ще не все: в кожному режимі IdeaHub підключає технології штучного інтелекту для більш оптимального користувацького досвіду.

Проєкція презентацій / Дошка оголошень. Великий екран IdeaHub (65″ або 86″) дозволяє дивитися презентації під час корпоративних зібрань, а також публікувати внутрішні корпоративні оголошення, інформаційні бюлетені і т. Д. Зміст можна гнучко визначати на основі сценаріїв.

Інтерактивна дошка. В цьому режимі IdeaHub працює як цифровий фліп-чарт. Писати на екрані можна як спеціальним стилусом, що поставляється в комплекті, так і просто пальцем. Різна швидкість написання генерує штрихи різної товщини, що допомагає відтворити реальний аналог письма. Крім того, різний натиск при письмі робить лінії товщі чи тонше. Інтелектуальний режим розпізнає рукописний текст багатьма мовами (правда, український поки не підтримується) і може перетворювати намальовані від руки фігури в ідеально рівні геометричні: коло, овал, квадрат, прямокутник, лінія зі стрілкою і т. д. Функція стирання ліній або букв дозволяє редагувати вже написане. Зображення або тексти можна збільшити або зменшити за допомогою жестів. Уже написаний контент можна пересувати на екрані, щоб звільнити місце для нової творчості.

Засіб для проведення відеоконференцій. Найбільше інноваційних можливостей IdeaHub демонструє в режимі відеоконференцзв’язку. Інтеграція великого екрана високої чіткості, професійних 4K камер, масиву мікрофонів та високоякісних динаміків забезпечують повноцінний відеоконференцзв’язок без підключення будь-яких зовнішніх модулів.

12-канальний масив мікрофонів дозволяє точно визначити місце розташування спікера і націлити на нього камеру, радіус захоплення звуку — близько 8 метрів, а точність визначення джерела звуку — 0,5°. Функція AutoFrame автоматично налаштовує кут нахилу камери в залежності від конференц-залу і кількості учасників. Завдяки інтелектуальному масиву мікрофонів IdeaHub пропонує таку оригінальну функцію як віртуальна акустична перегородка. Якщо спікер виходить із зони захоплення звуку, але продовжує говорити, то спеціальна технологія шумопоглинання детектує цей звуковий сигнал як шум і знижує його рівень практично до нуля. Таким чином, сторонні шуми ніяк не впливають на якість проведення відеоконференцій.

IdeaHub можна використовувати з корпоративною платформою Huawei VC, а також хмарними платформами Zoom and Team.

Для підключення Huawei IdeaHub до зовнішніх пристроїв застосовуються три способи:

  • HDMI Cable share. Підтримує передачу сигналу за допомогою кабелю HDMI або кабелю VGA через адаптер VGA / HDMI.
  • Ideashare App. Бездротова передача даних. Спільний доступ до робочого столу на комп’ютерах і мобільних пристроях здійснюється без кабельних з’єднань. Можна під’єднати без кабелю до 20 джерел зображення.
  • NFC. Підтримує підключення в один дотик через NFC, що дозволяє вивести контент на екран в один клік (на цей момент опція не підтримується в Україні).

Серія продуктів включає моделі IdeaHub S і IdeaHub Pro. Модель IdeaHub S з діагоналлю екрана 65 “і 86” підтримує роздільну здатність 1080p; більш дорожча IdeaHub Pro з аналогічними за розміром діагоналі версіями екрану пропонує роздільну здатність 4К.

Рішення працює під керуванням ОС Android. Якщо є необхідність у використанні програмного забезпечення під Windows, то можна докупити окремий модуль з комп’ютером на Windows, тоді IdeaHub буде містити два незалежних комп’ютерних модулів і працювати під керуванням будь-якої з систем. Продукт отримав премію Red Dot Award 2020 за оригінальний, сучасний і орієнтований на користувача дизайн.

Вартість Huawei IdeaHub становить від 8 до 25 тисяч євро залежно від версії та комплектації. Промо-ціна стартує від 6 тисяч євро. Починаючи з листопада, замовлення на IdeaHub відкритий для всіх клієнтів у Центральній та Східній Європі та Скандинавських країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження