Представлено інтернет-проект українських фотографів про Революцію Гідності

Українські фотографи та фотокореспонденти запустили 18 лютого 2016 року історичний онлайн-проект Human Factor. Вперше деякі з цих світлин були продемонстровані ще в рамках виставок у Будинку профспілок та КМДА ще під час Революції Гідності. Згодом — експонувалися на Майдані Незалежності після трагічних подій 18-21 лютого 2014-го; доповнювалися фотозвітами з подій на фронті Донбасу; побували в декількох країнах Європи. Автори доповнили фотоархів Human Factor спогадами авторів цих знімків, зауважуючи, що хочуть, аби українці не забували про події тих днів:

«—Ми пам’ятаємо, що чимало з причетних до диктаторських голосувань 16 січня 2014 року досі відсиджуються у парламенті, зайшовши туди знову вже після Революції Гідності.

Ми пам’ятаємо різко змінений вектор країни – наслідком чого було непідписання Угоди про асоціацію із ЄС.

Ми пам’ятаємо ніч побиття студентів з 29 на 30 листопада, криваве 1 грудня, ніч штурму з 10 на 11 грудня, парламентський диктаторський день 16 січня і як наслідок – Вогнехрещу з коктейлями Молотова, перші смерті 22 січня і апогей 18-20 лютого, дні Небесної Сотні.

Ми пам’ятаємо, як збиралися депутати на засідання 20 лютого – і як шукали голоси для екстрених рішень.

Ми хочемо, щоб усе це пам’ятали і Ви».

Серед авторів виставки є як живі очевидці тих подій, так і загиблі під час війни на Сході України фотокореспонденти Віктор Гурняк (загинув у жовтні 2014-го на Бахмутській трасі) та Сергій Ніколаєв (загинув у лютому 2015-го поблизу с.Пєскі).

Нагадаємо, раніше ми публікували матеріал про те, як соціальні медіа використовувались активістами та журналістами під час революції Гідності протягом грудня 2013 — лютого 2014 років.

Читайте также:

Добірка неочевидних ресурсів для пошуку референсів для будь-яких задач

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

9 стартапів представлять Україну на Web Summit 2023

Нейромережі, які розфарбують ваші фотографії