FSP вивела на український ринок блок живлення для геймерів та ентузиастів Hydro PTM Pro

Якісне електроживлення є запорукою стабільної та надійної роботи комп’ютерної системи. Саме тому, власне, складання нового ПК починається з підбору блоку живлення (БЖ).

Ринок БЖ, в цілому, доволі насичений. В Україні пропонують свою продукцію понад 70 виробників,  а вартість комп’ютерних блоків живлення коливається від 800 грн до майже 10 тис грн.

Минулого тижня асортимент БЖ, що пропонуються українським споживачам, поповнився пристроєм преміум-сегменту Hydro PTM Pro виробництва тайванської компанії FSP Group. Цей блок живлення орієнтований на геймерів та ентузіастів і відрізняється надзвичайно високою надійністю.

Чим відома FSP Group?

Компанія FSP Group була заснована у квітні 1993 року, на сьогодні її обіг складає $482 млн. Вендор входить в Топ 10 постачальників блоків живлення у світі, до того ж займає третю позицію на ринку України.

У 2008 році компанія створила спільне підприємство з Voltronic по випуску джерел безперебійного живлення (ДБЖ), у 2018 почала випуск продукції для індустрії 5G.

На сьогодні це потужний постачальник комплексних рішень з електроживлення, який випускає блоки живлення для комп’ютерів, серверів, електронних плат, телевізорів, телекомунікаційного обладнання 5G. Також в продуктовому портфелі є медичні, промислові та безкорпусні блоки живлення, сонячні інвертори та системи зберігання енергії.

В структурі продажів компанії блоки живлення для ПК наразі займають 33%, адаптери – 21%, IPC БЖ (industrial power supply — промислові блоки живлення) – 30%, інші ж продукти (включно з безкорпусними БЖ, ДБЖ, керуванням енергоспоживанням, БЖ для медичних і телевізійних пристроїв) — всього 16%.

Компанія має вісім R&D центрів та п’ять заводів, що розташовані на Тайвані та в Китаї.

Новий Hydro PTM Pro

Презентована новинка, в першу чергу, призначена для ентузіастів та геймерів. Зазвичай геймерські ПК мають потужний багатоядерний процесор, швидку відеокарту, великі обсяги пам’яті. Комп’ютери, які створюють ентузіасти для геймінгу та інших завдань, працюють на максимальних «обертах». Саме тому блок живлення є надзвичайно важливим елементом таких комп’ютерів.

Олег Рижих, директор з продажів продукції FSP в Україні та СНД

Олег Рижих, регіональний представник FSP в Україні, наголосив, що компанія робить акцент на якості і  не збирається вести цінові війни з іншими виробниками

Серія Hydro PTM Pro налічує 5 моделей різної потужності: 650 Вт, 750 Вт, 850 Вт, 1000 Вт та 1200 Вт. Новинки відповідають новітньому стандарту ATX12V V2.52, мають коефіцієнт корисної дії не менше 92% при типовому навантаженні та готові до роботи з новітніми процесорами Intel. Пристрій отримав сертифікат 80Plus Platinum.

Цікавою особливістю цієї моделі є застосування технології Off-Wet – це конформне покриття, що захищає блок живлення та його внутрішні компоненти від пилу, вологи та жорстких умов середовища. Серія Hydro PTM PRO перевірена на стабільність роботи навіть в умовах 95% відносної вологості.

Ще одна особливість – інтелектуальне керування швидкістю вентилятора. Коли увімкнено перемикач ECO, вентилятор не працює, якщо навантаження становить менше ніж 30%. До того ж для охолодження використовується тихий і довговічний вентилятор діаметром 135 мм, це трохи більше, ніж стандартний вентилятор. Спеціальна конструкція радіатора відводить тепло через термопрокладку знизу, а блок живлення використовує весь корпус БЖ як радіатор, підвищуючи якість охолодження пристрою

Основна і додаткова плати БЖ з’єднані мідними стрижні, що забезпечує кращу електропровідність і гарантує «стабільність вихідної напруги в діапазоні +/- 1% при будь-якому навантаженні». Фактично це можна назвати характеристиками БЖ серверного рівня.

В пристрої застосовані японські електролітичні конденсатори, що розраховані на 450В і надійно працюють при температурі до 105 ℃. Блоки серії Hydro PTM Pro пропонують весь спектр захистів, включаючи системи OVP, UVP, OCP, OPP, SCP і OTP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

«Піщана батарея» для опалення цілого міста у Фінляндії

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Як захистити техніку від перепадів напруги