Що ми зробили з Антарктикою — як утворюються айсберги на льодовику Ларсена

Якщо вживати правило «Ми — це наше оточення» в контексті навколишнього середовища, то справи всього людства на сьогодні доволі кепські. Антарктичне управління Великобританії, що здійснює наукові дослідження на території Антарктики, опублікувало відео масивного розлому на льодовику Ларсена. Вперше тріщини на цьому шельфовому льодовику біля узбережжя Антарктичного півострова були зафіксовані кілька років тому. Вчені вважають, що саме тепер, коли розлам досяг лінії узбережжя, є ризик відокремлення айсбергу площею понад 5 тис кв км.

Саме по собі відокремлення айсбергів є природним явищем. Але цього разу, з причини потоншання льодового покриття через глобальне потепління, а також з урахуванням великої площі, наслідком відокремлення може стати зміщення всього льодовику Ларсена, що в кінцевому результаті вплине на рівень світового океану.

Споживачі із культури багатої Півночі стають чи не головним чинником того, що економіка сприяє руйнуванню природи нашої планети. Докази цьому читайте в нашому матеріалі про сучасне рабство. Більше цікавих історій:

Читайте также:

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Як використання штучного інтелекту впливає на нашу продуктивність?