Аксесуари року — найтехнологічніші маски, які готуються до випуску

Через пандемію багато міст і країн ввели правила, які зобов’язують в публічних місцях носити маски для захисту себе та оточення. Але захисні маски з тканини потрібно часто міняти, а ще вони закривають частину обличчя і не дозволяють побачити емоції співрозмовника.

Стартапи та технологічні компанії стали розробляти й пропонувати свої версії масок, які вирішують ці завдання.

Прозора Cliu

Італійські дизайнери та інженери спроєктувати Cliu — концепт захисної маски з прозорим екраном. У звичайних масках втрачається частина комунікації: співрозмовник не бачить вираз нижньої частини обличчя іншого. До того ж прозорий захист більш «дружній» для глухих людей, які можуть читати по губах.

На сьогодні Cliu тільки концепт, але до листопада 2020 року очікуються перші постачання готових масок з двома конфігураціями на вибір:

  • Стандартна за 117$. Три змінних фільтри та можливість вибрати один з п’яти кольорів.
  • Модель Pro за 296$. На додаток до стандартної версії будуть вбудовані Bluetooth, мікрофон і акселерометр. У комплекті також є станція з ультрафіолетовими лампами, які вбивають бактерії на масці під час зарядки.

Космічний BioVYZR

Канадський проєкт BioVYZR — станція для верхньої частини тіла, щоб захиститися від пилу і бактерій. Вона працює з респіраторними фільтрами N95, обладнана тихим вентилятором і батареєю на 12 годин роботи, є три режими для потоку повітря. Важить BioVYZR 1,2 кг. Творці вважають, що така конструкція «маски» дозволяє зберігати широкий кут огляду.

Проєкт почався з краудфандінгової кампанії на Indiegogo: розробники планували зібрати близько $157 тис, але в підсумку отримали $729 тис.

Зараз BioVYZR у виробництві. Перша поставка тим, хто зробив попереднє замовлення, планується на серпень 2020 року. Ціна і за дорослу, і за дитячі моделі одна – $249.

«Повітряна» Aeri

Бренд Huami — дочірня компанія Xiaomi. Вона розробляла «розумні» годинники Mi Band і випускає свої продукти під брендом Amazfit.

У квітні 2020 року ми писали, що Huami проектує прозору маску Aeri з фільтрами N95. У ній будуть ультрафіолетові лампи, які при підключенні до мережі через USB будуть дезінфікувати маску всередині за 10 хвилин. Це дозволить зробити фільтр багаторазовим і дасть можливість використовувати його до півтора місяця.

За словами представника компанії, початкова ідея була створити прозору Aeri, щоб допомогти технологіями розпізнавати обличчя без зняття масок.

Huami вважає, що її модель розрахована на масового споживача і буде корисна не тільки під час пандемії, але і для захисту від забрудненого повітря. Ціна і час випуску продукту на ринок — невідомі.

Маска з перекладачем C-Mask

Японська Donut Robotics розробила робота-перекладача, але з приходом коронавірусу застосувала технологію в масці C-Mask. Вона підключається до смартфона через Bluetooth і переводить усну мову на японському в текст на екрані телефону. Всього технологія підтримує вісім мов: судячи з фотографій додатку, на українську мову перекладу немає, але буде на англійську, французьку та інші.

Перші маски з’являться в Японії у вересні 2020 року за ціною в $40.

Маска з посмішкою JaggerMask

Програміст і гейм-дизайнер Тайлер Глеіл спостерігав, як різні люди роблять унікальні маски для обличчя і захотів створити свою. Він придумав інтерактивну, з голосовим управлінням: наприклад, її можна попросити посміхнутися.

Відео з маскою стало популярним в Twitter, і деякі користувачі захотіли купити собі таку ж. Тепер Глеіл готує запуск краудфандінгової кампанії для виробництва JaggerMask.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні

Людина з майбутнього або як технології майбутнього оточують нас вже зараз

Колишні інженери Google представили повністю автономний робот-пилосмок Matic

Висока кухня зі смаком науки або як тарілка перетворює подачу страв у шоу