«Мінімалізм» — книга, на яку варто звернути увагу українським видавцям ділової літератури

П’ять років тому в Мережі з’явився блог… про мінімалізм. Ні, це не напрямок у візуальному чи літературному мистецтві. Йдеться про вміння «викинути» із нашого життя усі зайві речі, явища, цілі та навіть інколи контакти із записника чи людей із кола спілкування, які «тягнуть на дно» і не дають вам рухатися вперед — в роботі, житті, захопленні, бізнесі. З йього блогу народилось перше видання книги «Minimalism: Live a Meaningful Life». Минуло 5 років — і автори Джошуа Філдс Міллбьорн (Joshua Fields Millburn) та Райан Нікодемус (Ryan Nicodemus) вирішили випустити перевидання свого бестселера, що вже має 4 млн читачів і здобув на рідкість одноголосні схвальні рецензії від ABC, CBS, NBC, BBC, TODAY, NPR, TIME, Forbes, The Atlantic, New York Times, Wall Street Journal, USA Today та National Post.

Книга, про яку точно варто було би дізнатися не так нашим читачам, як українським видавцям ділової літератури (в Україні такі книги здебільшого видають та перекладають «Основи» та «Наш Формат»; до речі, добірка новинок від останнього була опублікована у нашому блозі). Перш за все тому, що перед нами — втілення практичного досвіду та порад для тих, хто за 21 день хоче позбутися зайвих речей, звичок та інформаційного й емоційного перевантаження. Чи не цього ми потребуємо на зламі календарів, коли один рік змінює інший?

Автори з посмішкою зауважують, що першопочаткова версія про мінімалізм у житті та роботі «важила» цілих 300 сторінок — а для книги про те, що для успіху потрібно якомога менше, це просто неприпустимо. Саме тому «чернетку» вони переписували декілька разів — аж поки не виклали базову версію «Мінімалізму» у Мережу безкоштовно; а самі почали ґрунтовно працювати над книгою. Перше видання на папері побачило світ 2011 року завдяки Asymmetrical Press. Цьогоріч «Мінімалізм» перевидано в оригіналі. Чому українським читачам варто придбати її, а українським видавцям — зацікавитися придбанням прав на переклад?

У віці 30 років найкращі друзі Джошуа Та Райан від шестизначних зарплат та кар’єри у великих компаніях перейшли до вміння сфокусуватися на головному у цьому житті. У своїй дебютній книзі вони удвох розповідають про те, як проблеми, пов’язані із великою кількістю «зайвого» у житті, призвели до депресії та втрати обраної кар’єри. Неначе втілення справжньої «американської мрії», вони витрачали ненормальну кількість годин на роботу, легковажно розкидалися великими грошима і жили від чеку до чеку; знаходили собі виправдання, аби не змінювати нічого на краще у власному житті. І життя не забарилося нагадати про власні борги й зобов’язання.

Саме тоді обидва автори книги відчули потребу почати життя у новому ключі, де є місце для здоров’я, стосунків, хобі, зростання та емпатії, а не лише чеків, контрактів, гулянок та надмірностей. В цьому «Мінімалізм» дещо перегукується із іншою схожою книгою — »Есенціалізмом», котра вже перекладена російською. «Мінімалізм» складено таким чином, аби не лише доповнити поради на сайті, але й дати новий досвід читачам, задати їм новий напрямок для змін у власному житті.

 

Придбати книгу можна: в паперовому варіанті (англійською) — Amazon · IndieBound; у електронному вигляді — Kindle · iBooks · Nook · Kobo · Google Play · PDF; аудіокнига — Audible · iTunes · Amazon

Читайте также:

Штучний інтелект у дизайні та розробці ігор. Де ми зараз і що далі?

Аналоги російських сервісів для українців

CES 2022: цікаві анонси найбільшої у світі виставки електроніки

Чому дрони можуть стати кращою заміною феєрверків