Нові можливості для батьків дітей та підлітків від YouTube

Сьогоднішнє покоління дітей молодшого шкільного віку та підлітків виросло в Інтернеті, і саме в Інтернет вони заходять вчитися, сміятися та спілкуватися. Кожна сім’я по-різному підходить до використання технологій, доступу до Інтернету та встановлення основних правил у цьому напрямку. Раніше YouTube запустили спеціальний додаток для дітей, для того, щоб краще захистити їхню конфіденційність, обмежити певні функції та вдосконалили вікові обмеження. Сьогодні компанія оголосила про нові можливості для батьків, які контролюють обліковий запис своїх дітей та підлітків.

Контрольований досвід на YouTube

З самого початку YouTube був платформою для людей старше 13 років, і компанія завжди рекомендувала батькам дивитись YouTube разом зі своїми дітьми. У 2015 році був створений  YouTube Kids — безпечніше місце для дітей, щоб задовольняти їхні інтереси, в той же час забезпечуючи батьківський контроль. Але відтоді від батьків та старших дітей були нарікання, що діти молодшого шкільного віку та підлітки мають різні потреби, які YouTube Kids задовольняє не повністю. Оскільки діти ростуть, у них з’являється неабияка допитливість, потреба бути незалежними та дізнаватися про нові способи вчитися, творити та знаходити своє місце у житті.

Протягом останнього року компанія Google працювала з батьками та експертами по всьому світу у сферах, пов’язаних з безпекою дітей, розвитком дитини та цифрової грамотності, щоб розробити рішення для батьків дітей молодшого шкільного віку та підлітків. Найближчими місяцями компанія заявила, що представить нову бета-версію для батьків, яка дозволить їхнім дітям отримувати доступ до YouTube через контрольований обліковий запис Google. Цей контрольований досвід включатиме налаштування вмісту та обмежені функції. Нововведення впровадяться з ранньої бета-версії для сімей з дітьми, які не досягли певного віку, щоб вони могли протестувати та надати відгуки, оскільки компанія буде продовжувати розширювати та вдосконалювати досвід.

Надання батькам варіантів налаштування контенту на YouTube

Кожен з батьків має різний стиль виховання, кожна дитина унікальна і досягає різних стадій розвитку в різний час. Ось чому компанія планує надати батькам можливість вибору з 3 різних налаштувань контенту на YouTube.

  • Обмежена добірка відео: для дітей, готових перейти з YouTube Kids та переглядати контент на YouTube, це налаштування буде містити широкий спектр відео, які зазвичай підходять для глядачів віком від 9 років, включно з влогами, навчальними відео, ігровими відео, музичними кліпами, новинами, навчальним контентом та багато іншого.
  • Більше відео: Якщо контент підходить для глядачів віком від 13 років, цей параметр включатиме ще більший набір відео, а також прямі трансляції в тих самих категоріях, що й “Explore”.
  • Більшість відео на YouTube: Цей параметр міститиме майже всі відео на YouTube, за винятком контенту із віковими обмеженнями, і включатиме делікатні теми, які можуть бути придатними лише для старших підлітків.

Цю опцію було розроблено для батьків, які вважають, що їхні діти готові досліджувати величезний всесвіт відео YouTube. Компанія використає поєднання даних, що введені користувачем, машинне навчання та відгуки людей, щоб визначити, які відео додавати.

Нові можливості для сімей

Керівництво YouTube розуміє важливість досягнення балансу між наданням можливості дітям та підліткам безпечніше здобувати незалежність, в той же час пропонуючи батькам способи встановлення контролю. Окрім вибору налаштувань контенту, батьки зможуть керувати історією перегляду та пошуку з налаштувань облікового запису своєї дитини. Батьки також можуть використовувати інші елементи управління, пропоновані Family Link від Google, зокрема таймери екрану. Згодом планує продовжувати додавати нові функції батьківського контролю, наприклад, можливість блокування контенту.

Коли батьки надають доступ до YouTube, досвід їхньої дитини буде схожий на звичайний YouTube, але певні функції будуть вимкнені для захисту молодшої аудиторії. Наприклад, компанія не буде показувати персоналізовану рекламу чи рекламу в певних категоріях. Під час запуску нововведення YouTube також вимкне покупки в програмі, а також функції створення та коментарів. Оскільки самовираження та спільнота є невід’ємною частиною розвитку як YouTube, так й дітей, з часом компанія планує працювати з батьками та експертами, щоб додати деякі з цих функцій за допомогою підходу, який відповідає віку та контролюється батьками.

Інвестування в YouTube Kids

YouTube створює цей новий досвід для батьків, які вважають, що їхні старші діти готові користуватися YouTube, але все ж рекомендує для молодших дітей використовувати YouTube Kids, щоб вони дивились його самостійно та мали більш обмежений досвід перегляду.

Завдяки доступності у понад 80 країнах зараз понад 35 мільйонів глядачів щотижня користуються YouTube Kids. YouTube буди продовжувати розширювати доступність продукту, додавати нові функції та пропонувати кілька нових інструментів для батьків, таких як дуже запитувана можливість для батьків вибирати конкретні відео та канали з основної платформи YouTube, які вони хотіли б, щоб їхня дитина досліджувала на YouTube Kids.

У довгостроковій перспективі керівництво YouTube сподівається, що це забезпечить більш безпечне середовище для дітей старшого віку для дослідження своїх інтересів, вивчення нових навичок, зв’язку зі спільнотами, які поділяють їхні пристрасті, і одночасно надасть батькам більше можливостей підтримати онлайн-досвід своїх дітей.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Google Blog

Читайте также:

OpenAI представила революційну нейромережу SORA, що генерує відео за текстом

Google запускає в Україні онлайн-гру «Interland: Безпека дітей в Інтернеті»

50 найвідвідуваніших веб-сайтів у світі

10 найкращих генераторів відео зі штучним інтелектом