Apple готує новий iPhone, iPad, та більший MacBook Pro

Джерела видання Bloomberg розповіли подробиці про продукти Apple, які вийдуть в кінці 2019 – початку 2020 року. Серед них — три нових iPhone, iPad Pro з оновленими процесором і камерою, iPad початкового рівня зі збільшеним екраном, нові версії Apple Watch, HomePod і AirPods, а також найбільший в лінійці MacBook Pro.

Також Apple готує оновлення Mac Pro, новий монітор, програмні оновлення для iPhone, iPad, Apple TV, Mac і Apple Watch, а також запуск Apple TV + і Apple Arcade.

iPhone

  • Apple випустить три моделі iPhone: наступника iPhone Xr і Pro-версію смартфонів на заміну iPhone Xs і iPhone Xs Max.
  • Головною особливістю iPhone Pro стане нова система камер з третім сенсором для знімання над ширококутних фото і відео. Нова камера буде знімати одночасно три зображення і за допомогою технологій штучного інтелекту автоматично коригувати об’єднаний знімок, наприклад, якщо на одному з них людина не потрапила в кадр.
  • Система камер буде робити знімки з більшою роздільною здатністю і «конкурувати з деякими традиційними камерами», стверджують джерела видання. Також покращиться якість фотографій, зроблених в умовах слабкої освітленості.
  • Якість запису відео в iPhone Pro також буде наближена до професійних камер. Apple розробила функцію, яка дозволяє ретушувати, застосовувати ефекти, змінювати кольори, кадрувати відео в реальному часі під час запису.
  • У нових iPhone з’явиться реверсивна бездротова зарядка. Вона дозволить заряджати пристрої на задній стороні смартфона, як на смартфонах Samsung Galaxy 2019 року.
  • Габарити Pro-версій iPhone будуть аналогічні iPhone Xs і Xs Max, але з’явиться матова поверхня задньої сторони на деяких кольорах. Також нові моделі будуть міцнішими.
  • У нових iPhone з’явиться ширококутний сенсор FaceID – смартфон зможе визначати обличчя господаря, навіть коли пристрій лежить на столі.
  • Підвищено водостійкість — нові iPhone можна занурювати в воду на довший час, ніж актуальні моделі.
  • У нових моделях будуть OLED-екрани без технології розпізнавання сили натискання на екран 3D Touch. Їй на заміну прийде технологія Haptic Touch, як в iPhone Xr.
  • Наступник iPhone Xr отримає подвійну задню камеру, яка краще знімає портрети та більше збільшує масштаб зображення без втрати якості. Додасться зелений колір корпусу.
  • Всі нові iPhone будуть з процесором Apple A13. Його особливістю стане «матричний» співпроцесор для складних математичних обчислень. Він призначений для швидкої роботи технологій комп’ютерного зору і доповненої реальності.
  • iPhone з підтримкою мереж 5G з’являться тільки у 2020 році.

iPad

Apple оновить iPad Pro і бюджетну версію планшета iPad, призначену для шкіл. 11-дюймовий і 12,9-дюймові iPad Pro отримають нові камери та процесор за аналогією з новими iPhone. Дизайн не зміниться. Екран бюджетного iPad збільшиться з 9,7 до 10,2 дюйма, Apple прибере з продажу застарілу модель.

Apple Watch, AirPods і HomePod

  • Оновлення годинників Apple Watch буде мінорним — тільки нові корпуси та оновлення ПЗ до watchOS 6. У бета-версії iOS 13 користувачі знайшли згадки Apple Watch з титановими та керамічними корпусами.
  • Нові AirPods будуть дорожче актуальної моделі навушників і вийдуть у 2020 році. Серед нових функцій — водонепроникність і шумопоглинання.
  • Також у 2020 році вийде дешевша версія HomePod з двома твітерами (високочастотними динаміками) замість семи, бо актуальна версія за $300 продається «не дуже добре».

MacBook Pro

Новий MacBook Pro стане найбільшим в лінійці ноутбуків Apple з 2012 року, коли був знятий з продажу MacBook Pro 17. Новий ноутбук повинен утримати та залучити аудиторію професійних користувачів, вважають джерела Bloomberg.

Новий MacBook Pro отримає екран з діагоналлю не менше 16 дюймів, але через тонкі рамки габарити пристрою будуть близькі до 15-дюймових моделей.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Bloomberg

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

Прем’єра iPhone 15 та інших новинок Apple. Усі подробиці з презентації