В Києві осінь — що готує для UNIT.City оновлена команда

Навесні цього року в Києві урочисто відкрили інноваційний парк UNIT.City — простір, в якому працюватимуть і розвиватимуться найсучасніші проекти Києва та всієї України. Восени до керуючих партнерів Макса Яковера, Максима Бахматова та Дмитра Єрьоміна долучилася нова команда: Кирил Мазур (Head of UNIT.City Ecosystem) , Анастасія Слепцова (Head of Ecosystem Partnerships), Валентина Ракітіна (Community Lead), Олександра Говоруха (Head of Communications and Events), Роман Судольский (Head of Content).

Наша редакція з’ясовувала, які ж нові напрями розвиватимуться в UNIT.City найближчим часом:

2

Про головні акценти

Залучення нової команди екосистеми є логічнім продовженням розвитку Парку — ми створюємо нові можливості для резидентів UNIT.City та інноваційної української індустрії в цілому. В планах нової команди розширення кількості та якості можливостей Парку, програм співпраці, заходів. Будуть з’являтись нові сфери, в яких ми концентруємо експертизу. В перші шість місяців є великі плани щодо FinTech, AgroTech, VR/AR, BigData, SaaS, Blockchain та інших напрямів. Наразі ми залучаємо партнерів, які допоможуть нам розвивати ці сфери в межах Парку. Ми створюємо місце для консолідації нових знань і можливостей для бізнесу, синергії та співпраці між стартапами, корпораціями, підприємцями та експертами.

Що зміниться для пересічних відвідувачів

У найближчих планах — відкриття двох нових бізнес-кампусів, коворкінгу на 220 робочих місць, запуск кількох нових серій спеціалізованих заходів. Також сьогодні ми говоримо про можливість відкриття на території Парку акселератора, бізнес-інкубатора та програм співпраці з міжнародними бізнес-екосистемами. Ми прагнемо робити набагато більше корисних активностей та проводити важливі для індустрії заходи саме на платформі Парку.

Нові можливості для UNIT Factory

Для студентів на території Парку ми готуємо декілька можливостей. Вони матимуть доступ до лабораторій і коворкінгів, а ті з них, хто має ідеї власних проектів, зможуть долучитися до акселераційних програм. Також в них буде шанс приєднатися до команд вже працюючих стартапів або поспівпрацювати з великими компаніями. Усі лекції, воркшопи та майстер-класи, створені під брендом UNIT.City, — це класна нагода для нетворкінгу. Участь у подібних заходах допомагатиме студентам не лише вчитися, але й планувати подальшу кар’єру.

Чи будуть нові схеми монетизації UNIT.City?

Станом на сьогодні ми маємо здебільшого класичну модель монетизації — оренда офісних приміщень та конференц-холів. Ми детально вивчали світові практики і в подальшому розглядаємо інші можливості: кооперації з корпораціями, акселераційні програми, інвестування тощо.

11

Про співпрацю з держсектором

Ми залучені до кількох робочих груп, створених при міністерствах та уряді України. Також, серед наших резидентів є організація Hi-Tech Office Ukraine, що активно співпрацює з держустановами. Наразі у владних кабінетах обговорюється ініціатива створення фонду для інвестицій в українські інноваційні стартапи та винаходи. Ми щиро вітаємо цю ініціативу і готові допомагати, якщо вона буде втілена у життя.

Про розвиток UNIT.City в регіонах

Кожного місяця до нас звертаються компанії, які хотіли б дослідити наш досвід та відкрити свій мікроаналог у Львові, Харкові, Одесі чи Івано-Франківську. Безперечно, ми думаємо про розширення і нові перспективи, проте сьогодні головним є повноцінний запуск моделі інноваційного парку саме в Києві. Потрібен час, щоб вивести найефективніші моделі роботи та масштабування.

Плани на найближчий рік

Загалом, головна мета UNIT.City — створення середовища, де компанії, стартапи та спеціалісти будуть зростати швидше, ніж в будь-якому іншому місці. Зараз цим можуть скористатися лише 35 наших резидентів, але в найближчі 12 місяців ми плануємо запустити 4 бізнес-кампуси, що дозволять створити комьюніті з 2,5-3 тис. резидентів.

В середині 2018 року ми маємо розпочати будівництво житла для тих, хто працює в креативних індустріях. Також в планах запустити декілька інноваційних хабів, створити повноцінну спільноту інвесторів, відкрити на базі парку декілька нових стартап-лабораторій та акселераторів, підписати декілька партнерств з світовими технологічними корпораціями, запустити власний медійний ресурс. Хочемо, зробити декілька колаборацій з великими компаніями, які шукають інноваційні рішення для свого розвитку. І ще багато цікавого. Долучайтесь!

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Що чекає штучний інтелект у 2024 році: 4 головні тренди від MIT