«Країна стала нашою особистою справою» — промова випускниці НаУКМА

Ми всі чули і бачили промову Стіва Джобса перед випускниками. Від того часу минуло вже майже десятиліття, і тепер українцям є чому повчитися не лише у видатних підприємців чи діячів из-за кордону.

Цими вихідними один із топових вишів України, Національний університет Києво-Могилянська Академія відсвяткував 400 років від свого заснування. Магістри та бакалаври чергового року навчання зібрались у стінах alma mater. Промова випускниці НаУКМА Марії Берлінської на ювілейній конвокації присвячена тому, як не залежати від старої системи, побудованої на страху та корупції, і як технології та переконання можуть допомогти змінити Україну. А ще тому, чого варто і не варто боятися:

Марія Берлінська причетна до українського волонтерського проекту аеророзвідки для зони АТО. Втім, успіхи в технологіях та науці мають не лише студенти з України. Раніше ми повідомляли про те, що український школяр-винахідник здобув призове місце у міднародному конкурсі Intel із проектом отримання електроенергії з іонізованого повітря.

Читайте также:

Тонкий еластичний і міцний, як сталь: чи може графен нарешті змінити наш світ?

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

Чат-бот Bard приходить в Україну: основні доступні функції

12 багатообіцяючих стартапів, які шукають методи боротьби з раком