Олімпіада в Токіо 2020: робототехніка та інноваційні технології, які ми бачили на іграх

Японія пишається своїми технологічними досягненнями, і Олімпійські ігри стали відмінним приводом, щоб їх продемонструвати. У цьому році на стадіонах не було уболівальників, але організатори змогли здивувати глядачів новинками. Розглянемо їх ближче.

Робот-баскетболіст

Робот CUE був розроблений Toyota на базі штучного інтелекту. Можливо, він не став переможцем Олімпіади, але по праву вважається спортивною легендою у своїй категорії. У 2019 він увійшов до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу безперервну серію кидків, здійснену гуманоїдним роботом.

Під час Олімпійських ігор цього року робот демонстрував свої навички на лінії штрафних кидків.

Робот польової підтримки

У цьому році Toyota розробила кілька роботів польової підтримки (Field Support Robots, FSR), призначених, щоб «швидко і безпечно подавати спортивний інвентар, знижуючи навантаження на оперативний персонал».

Цих малюків напевно помітили багато глядачів Олімпіади.

Помічник людини

Хоча ігри цього року проводяться без глядачів, спочатку Toyota розробила кілька допоміжних спамерських пошукових роботів. У публікації Toyota відзначається, що їх завдання — проводжати людей на місце і «приносити глядачам напої та інші товари, замовлені на спеціальному планшеті».

Автономний транспорт

На Олімпіаді також були представлені різні транспортні засоби, призначені для переміщення по олімпійському містечку. Спочатку Toyota планувала запустити близько 200 електрокарів, які б перевозили «спортсменів, персонал і відвідувачів з обмеженими можливостями».

Заряду такої машини вистачає на 100 км, вона може вмістити до 5 пасажирів.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TechRepublic

Читайте также:

Новий Atlas від Boston Dynamics

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT