10 корисних сервісів для перевірки англомовних першоджерел на плагіат

Якщо вам доводиться шукати інформацію в англомовних джерелах чи створювати статті або інші журналістські матеріали англійською мовою, перевірка на достовірність та плагіат — одна из обов’язкових умов створення якісного контенту, котрому будуть довіряти читачі. Щоби уникнути фрілансерів, які плагіатять, чи самому не допустити крадіжки чужого контенту без використання першоджерел, радимо вам звернути увагу на один із 10 безкоштовних онлайн-сервісів, котрі автоматично чи з певними «ручними» налаштуваннями перевіряють контент на автентичність та дотримання авторського права.

  • Plagtracker — зручний інструмент для викладачів у школах, коледжах та на перших курсах університетів, аби виявити «чітерів» серед своїх студентів. Також може використовуватися командами, які створюють есе чи реферати «під ключ» для англомовних замовників, аби уникнути «копіпасти» та перевірити власні тексти на оригінальність.
  • ScanMyEssay — програма для глибинного сканування творчих робіт, текстів, рефератів чи наукових досліджень на предмет плагіату. Опрацьовує лише матеріали англійською мовою. Рекомендована для студентів у вишах, де потрібно здавати наукові роботи чи есе цією мовою (якщо ви вчитеся за кордоном чи плануєте повчитися у закордонному ВНЗ — спробуйте цю програму).
  • Plagscan онлайн-сканер для будь-яких текстів чи текстових фрагментів англійською мовою на предмет плагіату чи рерайтингу.
  • PlagiarismDetector — ще один онлайн-сканер для пошуку плагіату, окрім вставки тексту в форму на сайті, також дає змогу прикріпити та відсканувати файл із текстом.
  • Antiplagiarismc — програмне забезпечення, за допомогою якого можна перевіряти на плагіат не лише тексти, але й програмний код. Реалізована підтримка форматів *.rtf, *.doc, *.docx, *.pdf; а для коду — сумісність із мовами C, C++, C#, Java.

  • DupliChecker — цілий пакет інструментів для пошуку дублікатів, сторінок-клонів, копійованих фрагментів тексту, порушення авторського права в наукових чи творчих роботах тощо.
  • Paperrater — інструмент перевірки студентських робіт на помилки та оригінальність, працює для документів та файлів англійською мовою.
  • Plagiarisma.net — у цього безкоштовного онлайн-інструмента є ще й плагіни для браузерів, котрі дозволять відшукати плагіат на будь-якій сторінці в інтернеті.
  • PlagiarismChecker — а цей інструмент точно оцінять викладачі, котрим доводиться перевіряти велику кількість студентських робіт, написаних англійською.
  • Plagium — і завершує добірку онлайн-інструмент із перевіркою на плагіат не лише в текстах чи файлах, але й навіть у соціальних мережах.

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Штучний інтелект у дизайні та розробці ігор. Де ми зараз і що далі?

Аналоги російських сервісів для українців

CES 2022: цікаві анонси найбільшої у світі виставки електроніки