Школа для кодерів — 11 подкастів, які зроблять із вас розробників у 2017 році

Сьогодні ми пропонуємо підбірку англомовних подкастів для розробників-початківців, які бажають розвивати свої навички у 2017 році. Випуски стануть в нагоді й тим спеціалістам, які вже мають досвід в розробці програмного забезпечення.1*rt3OupFSOFkKUhS1AvLseQ

Full Stack Radio

Багато корисних порад та підказок, як створювати справді якісні програмні продукти обговорюють у випусках ведучий Адам Ватан (Adam Wathan)  і його гості, які також займають розробкою ПЗ. Дизайн програм, архітектура коду, тестування — лише невеликий перелік тем, про які говорять в подкасті.

Learn To Code With Me

Подкаст від співробітниці редакції Forbes Лоренс Бредфорд (Laurence Bradford), яка самостійно почала опановувати технологічну спеціальність близько 2 років тому. Про свій шлях у навчанні вона відверто розповідає в аудіо-випусках, тому її канал найбільше сподобається таким же початківцям. Вона зачіпає й організаційні моменти: як краще вибудовувати навчальний процес, як долати сумніви у власних силах та шукати першу роботу в новій для себе царині.

Ctrl + Click Podcast

Канал буде цікавий всім розробникам, незалежно від їх досвіду, оскільки випуски сформовані з інтерв’ю із визнаними професіоналами галузі створення ПЗ. Вони розповідають про те, як самі долали труднощі й вивчали нові методи розробки, дизайну сайтів та мобільних додатків. Серед іншого, обговорюються теми CMS, e-commerce, оцінка продуктивності, проектування користувацького досвіду.

Start Here FM

Як можна здогадатись по назві, канал орієнтується на розробників, що не мають достатнього досвіду роботи. Вже опубліковано понад 30 епізодів, кожен з яких стосується як безпосередньо написання коду так і супутніх проблем пересічного фахівця: як шукати проекти на фрілансі, як розвивати мережу корисних професійних контактів, власне, як зрозуміти, що проект вже завершено і т.д.

Hello World Podcast

Ведучим подкасту являється сам Шон Вільдермут (Shawn Wildermuth), а це вже свідчить про цікавість та високу інформативність каналу. Вільдермут працює в розробці не один десяток років, свого часу доклав зусиль до створення безлічі продуктів Microsoft, включно з ASP.NET, ClientDev Insider, з 2002 року має статус Microsoft MVP. У випусках він обговорює з давніми колегами, такими ж ветеранами IT-галузі, як вони починали свій шлях. Історії про те, як розвивали інтернет та власні навички в еру Web 1.0, напевно, допоможуть повірити у свої сили сьогодні.

Away from the Keyboard

Цей канал висвітлює не стільки технічні аспекти створення нових програм та додатків, а більш персоналізовані історії про учасників всесвітньої спільноти розробників. Значна частина контенту стосується обговорення корпоративних питань і роботи на посаді технічного спеціаліста, з якими ризиками це пов’язано та як виглядає життя IT-фахівця поза комп’ютерним столом.

Simple Programmer

Подкаст є повноцінною аудіоверсією відеоблогу розробника Джона Сонмеза (John Sonmez) і має на меті допомагати всім бажаючим розвивати свої навички, будувати успішну кар’єру та створювати такі продукти, за які не соромно. Від інших каналів ці випуски відрізняються тим, що Сонмез дає дієві і перевірені на практиці поради: як підвищувати свою продуктивність, уникати творчої кризи, покращувати навички конструктивного спілкування, а також як зберегти ментальне здоров’я, обертаючись у всьому цьому IT-божевіллі. Деякі випуски краще все ж супроводжувати відеорядом з YouTube.

Software Engineering Radio

Як насправді все влаштовано в IT і чому програми виконуються саме так, а не інакше; як найкращим чином застосовувати теоретичні знання на практиці — та про інші актуальні теми говорять в форматі інтерв’ю на цьому каналі. Треба визнати, що контент більше підійде вже досвідченим розробникам, однак корисні підказки та свіжі ідеї тут може знайти кожен слухач. Наприклад, в одному з випусків представлене інтерв’ю із Джоном Сонмезом з попереднього пункту про те, як використовувати маркетинг одночасно із розробкою ПЗ та просувати особистий бренд.

.Net Rocks

Не дивлячись на назву, випуски присвячені не тільки платформі Microsoft .NET. Більшість все-таки стосується цих інструментів, але є досить велика кількість епізодів про роботу з комплексами на JavaScript, створення мобільних додатків, а також DevOps. Архів каналу складає понад 1,3 тис випусків — скоріше за все, в ньому знайдеться тема, цікава саме вам.

HanselMinutes

Якщо вам стало нудно від традиційного підходу до аудіо-розповіді для початківці — цей подкаст вас здивує. HanselMinutes впроваджує особливий підхід до розмов про важливі для розробників теми. Як правило, в епізодах оговорюють найновіші технології, тренди, які стануть актуальними в найближчому майбутньому. Ще одна приємна особливість в тому, що випуски короткі і по суті, вони тривають близько півгодини кожен.

Mixergy

Багато хто вчиться створювати програми самотужки, щоб згодом розпочати власний бізнес. Якщо ви подалися в розробники з тією ж метою, варто підписатись на канал Mixergy. Тут ви знайдете багато інтерв’ю з бізнесменами, які вже досягли певного успіху й готові розповідати свою історію. Досвід справжніх людей допоможе, в першу чергу, оцінити свою готовність до старту незалежного проекту.

Більше корисних порад, як самостійно розвивати нові навички, в наших матеріалах:

Джерело: FreeCodeCamp

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску