5 корисних онлайн-курсів для соціальних підприємців

Соціальне підприємництво передбачає не просто створення нових робочих місць та ведення прибуткової діяльності, але й вирішення гострих суспільно значущих проблем. Навчання принципам, основами та успішним практикам у сфері соціального підприємництва — важливий процес для розвитку громадянського суспільства. Ми свого часу вже говорили із командами, які впроваджують в Україні проекти соціального спрямування в сфері донорства крові та допомоги дитячим будинкам. Де ж навчитися тому, як бути соціальним підприємцем? Ось декілька корисних курсів, які допоможуть вам.

Social Innovation MOOC

Тема курсу стосується соціальних інновацій та способів вирішення проблем громади із використанням таких інновативних підходів. Окрім теорії, передбачено ще практичні завдання та масштабування цілей та розробок для запуску власних соціальних ініціатив підприємцями-новачками. Якщо не знаєте англійської, доведеться трохи попрацювати зі словником. Курс розпочнеться 2 листопада 2015-го і триватиме 6 тижнів.

Social Computing

Для тих, хто хоче розробляти додатки, сайти та онлайн-сервіси із соціальним навантаженням, орієнтовані на різні аудиторії. Окрема цікава складова — принципи швидкого створення прототипів та побудови інтерактивних інтерфейсів. Викладання теж здійснюється англійською, як і в попередньому курсі. Початок викладання — теж у листопаді; курс триватиме 3 тижні.

Social Entrepreneurship

Найбільш соціально-орієнтований курс для підприємців. Викладачі проводять новачка усіма етапами — від вибору ідеї та планування до запуску і реалізації соціального впливу обраної ідеї на громаду. Також йдеться про масштабування інструментів та застосування різних механізмів для розвитку своєї ідеї. І знову ж — знання англійської мови є обов’язковим.

How to Build a Startup

Курс лекцій для тих, хто хоче запустити свій перший стартап на основі тестування гіпотез та запуску власного бізнесу. Обговорюється також перевірка ідей на практиці та питання залучення широкої аудиторії до споживання ваших послуг чи товарів в рамках запущеного стартапу. Загалом усім питанням приділено 8 лекцій.

High-Impact Business Writing

Для соціального підприємця вкрай важливо доносити свою ідеї до оточуючих — партнерів, користувачів, цільової аудиторії та інвесторів. Тому заключинй курс в цій добірці включає в себе поради та підказки із написання текстів для бізнесу. Чітке формулювання, написання довгих та коротких бізнес-текстів, генерування ідей та управління стилем письма для того чи іншого сегменту аудиторії, стилістика та етика ділового листування — це все можна дізнатися, пройшовши цей курс. Окрім англійської мови, є також версія курсу російською.

Самоосвіта — лише частина процесу для соціально відповідальних підприємців. Корисним буде також і здобуття освіти в профільних закладах. Зокрема, днями розпочала роботу перша Академія Лідерства у столиці України; згодом філіали цього закладу, де готуватимуть соціально відповідальних підприємців та лідерів, обіцяють запустити і в інших містах.

Читайте также:

Переход в онлайн: освоение технологий для пожилых

Новые технологии улучшат образование вашего ребёнка, но не его творческий потенциал

Шокирующие данные о сексуальном насилии и домогательствах на рабочем месте

Десятилетие пьяных смс