Як стати кращим розробником у Новому році — три рецепти

Жодного значення не має, чим ви заробляєте собі на хліб сьогодні: вміти кодити ніколи не буває зайвим (і ми вже про це говорили). Втім, рівень покращення знань та складності відвідуваних чи переглянутих курсів залежить від того, для якої саме мети вам будуть потрібні навички програміста. Спробуємо розібратися, до якої категорії ви належите і які платформи та сайти вам підійдуть для вивчення мов і технологій веб- та мобільної розробки.

Як стати кращим розробником у Новому році — три рецепти

Ви — підприємець, який хоче знати мову програмування

Ви — стартапер з блискучою ідеєю, але не маєте впевненості у тому, як цю ідею перетворити на конкретний працюючий проект. Поєднати навички підприємця та кодера цілком можливо. Втім, якщо у вас попередньо не було жодних навичок програмування, вам варто розпочати свій шлях до вивчення мови програмування із «таборів для кодерів».

Перевага такого вибору очевидна: є викладачі, ментори, навчальні посібники та перелік завдань, котрі допоможуть вам опанувати одну чи декілька технологій розробки. Недолік: відносно висока вартість, значні витрати часу (від 1 до 3 місяців повної завантаженості навчальним процесом). Якщо у вас раптом є час та кошти, можете скористатися цим способом вивчення мови програмування.

Один із найкращих англомовних таборів такого типу — General Assembly, в якого є не лише філії у США, але й в інших країнах. Але є також додаткові навчальні групи й табори, що функціонують і офлайн, і онлайн — HackReactorCoding DojoBloc. Тут є короткі та пробні курси та лекції, які можна спробувати, перш ніж записатися на повну програму навчання.

Особливо варто звернути увагу на те, чи є пропозиція опанування мобільної розробки — тому зверніть увагу на Objective C та інші мови програмування для iOS.

Ви — хардкорний розробник

Вчитися не лише ніколи не пізно; навчання ще й ніколи не припиняється. Бізнес надає перевагу тим чи іншим технологіям, і навіть якщо ви вже є досвіченим розробником, ніколи не завадить підвищити свій рівень чи опанувати додаткові мови програмування. Щоб обрати, які саме технології та мови слід «підтягнути», перегляньте сайти з вакансіями провідних компаній — так ви побачите, яких саме спеціалістів зараз шукають великі роботодавці. Як тільки визначили мову, яку слід «підтягнути», щоб здобути вищу зарплату та цікавіший проект, зверніть увагу також на перелік додаткових вимог, не пов’язаних напряму із програмуванням, Можливо, вам треба покращити свої навички менеджера, опанувати «просунуту» роботу з Git та Github. І звісно ж, не забудьте упорядкувати та освіжити портфоліо вже виконаних проектів чи створених додатків.

Ви — менеджер

І третя група тих, хто в Новому році напевно захоче покращити свої знання у різних видах розробки програмного забезпечення — це працівники компаній, задіяні в топ-менеджменті та прийнятті управлінських рішень на різних рівнях. Кажуть, старого пса новим штукам не навчити; але у випадку із програмуванням не все так погано.

Управлінці та менеджери, котрі працюють в ІТ, опанувавши засади програмування (навіть не навички написання коду, а розуміння того, як все влаштовано), зможуть зрозуміти, скільки часу, ресурсів та коштів насправді потрібно для того чи іншого проекту в ІТ-компанії. Взаємодія між «технарями» та «не-технарями» в компанії має відбуватися на спільних засадах — і саме тому варто звернути увагу на одноденні менторські сесії чи курси для не-програмістів. Такі онлайн-платформи, як LyndaUdemy та курс One Month’s Programming for Non-Programmers, пропонують дистанційно вивчити головне про програмування, не будучи при цьому розробником.

 

Джерело: TNW

Читайте также:

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску

10 сайтів, які допоможуть створити логотип